1e persbericht van zaterdag 11 februari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 11-02-2006

Deurne: Identiteit verkeersdode bekend

De automobilist die vrijdag rond 18.15 uur op de Biesdeel dodelijk verongelukte is een 71-jarige man uit Vlierden. Hij reed door onbekende oorzaak tegen een boom.

Deurne: Man komt om het leven bij eenzijdig ongeval

Zaterdag rond 3.15 uur is op de Griendtsveenseweg een 22-jarige automobilist uit Griendtsveen om het leven gekomen. De man reed met zijn auto in een flauwe bocht tegen een boom aan de rechterkant van de weg. De man was op slag dood. Hij droeg geen autogordel.

Eindhoven: Twee mannen met grote partij sigaretten aangehouden

Op de Koenraadlaan zijn vrijdag om 20.50 uur een man van 48 uit Schagen en een man van 46 uit Alkmaar aangehouden. Politiemensen zagen hen rijden in een auto en bij controle bleek dat de auto niet verzekerd was. In de auto trof de politie drie vuilniszakken met sloffen sigaretten aan. In totaal ruim 50.000 sigaretten, vermoedelijk van Russische makelij. De twee mannen zijn ingesloten voor onderzoek. De douane is ingeschakeld omdat de sigaretten mogelijk gesmokkeld zijn.

Eindhoven: Twee verdachten scooterdiefstal aangehouden

Vrijdag om 23.15 uur is op de Gounodlaan een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden en ruim een uur later in een woning aan die straat een 21-jarige Eindhovenaar. De twee mannen worden ervan verdacht dat zij eerder op de avond op de Telemannstraat een scooter hebben gestolen. De 19-jarige kon na een achtervolging door Gestel aangehouden worden. De ander werd na een onderzoekje aangehouden. Beiden zijn de cel ingegaan. De scooter werd in riviertje De Gender terug gevonden.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na steken met glas

In een hotel aan de Vestdijk zijn zaterdag om 1.15 uur een 20-jarige man uit Oisterwijk en een 25-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij tijdens een feest in het hotel. Toen beveiligingspersoneel ingreep werd een van de beveiligingsmensen met een glas in zijn zij gestoken. Zijn collegas hielden de twee mannen in bedwang tot de politie kwam. De twee verdachten zijn ingesloten. De gestoken man kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op de Markt is zaterdag om 1.10 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor zonder enige aanleiding een 28-jarige Eindhovenaar en diens even oude vriend uit Sprang-Capelle heeft mishandeld. Dat gebeurde op de Vrijstraat. Hij sloeg de Eindhovenaar in het gezicht waardoor die mogelijk een gebroken neus heeft. De vriend kreeg ook klappen in het gezicht. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak

Op de Woenselsestraat is zaterdag om 3.20 uur een 37-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij had bij een woning aan de Woenselsestraat een ruit vernield en was binnen gegaan. De bewoner pakte de man en droeg hem over aan de politie. De politie was door buurtbewoners gebeld. Zij hadden het glasgerinkel gehoord. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Auto over de kop

Een 33-jarige automobilist uit Oisterwijk moest zaterdagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de A58 met zijn auto uit de bocht vloog, een lichtmast omreed en over de kop ging. Het verkeersongeval gebeurde bij de afslag Best. De man is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Van hem is een bloedproef genomen.

Nuenen: Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

In zijn woning in Nuenen is zaterdag om 0.35 uur een 49-jarige man aangehouden. De man zou drie kwartier eerder op de kruising Smits van Oyenlaan Kerkakkers geen voorrang hebben verleend aan een 22-jarige automobilist uit Beek en Donk. Die laatste moest daardoor uitwijken en reed tegen een lichtmast. De man uit Nuenen reed na de aanrijding door. Bij zijn aanhouding bleek dat hij gedronken had. Hij blies 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man naar huis.

Bergeijk: Inbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Schutsboom. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een laptop, een digitale fotocamera, een digitale videocamera en enkele sieraden.

Valkenswaard: Onder invloed

Op De Vest is vrijdag om 21.00 uur een 35-jarige Valkenswaardse automobilist aangehouden. Hij had gedronken. De man blies bijna 1,7 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.