Gemeente Sint-Michielsgelstel


10-02-06
Bomenkap langs A2 Rondweg Den Bosch
Begin deze week is gestart met het kappen van bomen langs de A2 Rondweg Den Bosch.
Om ruimte te maken voor de verbreding van de A2 worden aan weerszijden van de weg bomen gekapt. De A2 gaat van 2 x 3 naar 4 x 2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer.

Bomenkap
Voor 15 maart (begin broedseizoen) wordt de eerste fase opgestart en afgerond. In deze eerste fase worden bomen en begroeiing vanaf de Maasbrug tot en met knooppunt Empel en vanaf de Tivoliweg tot voorbij de Zuid-Willemsvaart gerooid. Ook de oever tussen de Stenen Kamer Plas en de A2 wordt vrijgemaakt van bomen en struiken, evenals de aansluitende strook langs de A59 richting Berlicumseweg. Aannemer InfrA2 gaat het werk doen en zorg ook voor het onderhoud gedurende 7 jaar.

De tweede fase van het bomen rooien start in het najaar van 2006. Dan worden de bermen voor de overige wegvakken tussen de Maasbrug en Vught vrijgemaakt.

Overleg Natuur- en milieuorganisaties
Voorafgaande aan de werkzaamheden, heeft InfrA2 overleg gevoerd met verschillende milieugroeperingen. Betrokken zijn de Bossche Milieugroep, IVN/VNW, natuurorganisatie de Groene Ring en de Brabantse Milieufederatie . Er is voorlichting gegeven over locaties, werkwijze en maatregelen om zoverantwoord mogelijk te kappen en rooien.

Werkzaamheden Stenen Kamer Plas
Om zo veilig mogelijk te werken is het terrein van de Stenen Kamer Plas wordt afgesloten in verband met de kap van bomen. Daarna vinden er zandtransporten plaats voor de demping van een deel van de plas. Het pad tussen de A2 en de Stenen Kamerplas wordt ook voor wandelaars en fietsers afgesloten.

Nieuwe bomen
In het najaar van 2009 zullen er nieuwe bomen geplant worden langs de vernieuwde rondweg: tussen de hoofd- en de parallelrijbanen en achter de geluidschermen.

Informatie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Noord-Brabant, afdeling Communicatie, telefoon 073 681 72 52.