Politie Zeeland


---


O-600-2006 Automobilist belandt in de sloot
Op de Stolpweg in Nieuwerkerk is vrijdagavond een 25-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland met zijn auto in de sloot beland.
De bestuurder kwam met het rechterwiel in de berm waarna hij terug de weg opstuurde en vervolgens aan de linkerzijde van de weg op de kop in de sloot tot stilstand kwam. De 25-jarige bestuurder kwam met een nat pak met de schrik vrij, zijn auto is echter total loss.

O-601-2006 Hardrijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit de gemeente Tholen.
Rond 23.00 uur stonden agenten op een parkeerplaats langs de A58 toen er een auto met flinke snelheid voorbij kwam waarna zij de auto achterna gingen. Op de A58 had de auto al een gemiddelde snelheid van 160 km. Via de afslag Rilland/Tholen ging de bestuurder in de richting van de Oesterdam. Op de Oude Rijksweg bij Rilland werd een gemiddelde snelheid geklokt van 145 km waar 80 km is toegestaan. De automobilist werd net voor de Oesterdam aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Z-602-2006 Resultaten aangekondigde alcoholcontrole
In het oostelijk deel van Zeeuws Vlaanderen werd tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdagmorgen 05.00 uur de aangekondigde alcoholcontrole gehouden.
263 Bestuurders moesten een blaastest afleggen waarvan er 2 met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Een van hen, een 22-jarige automobilist uit de gemeente Hulst, had zoveel alcohol gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij ontving tevens een dagvaarding.
De controles werden gehouden in Westdorpe, Sas van Gent, Axel en Kloosterzande.

W-603-2006 Alcoholcontrole in Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het centrum van Middelburg 4 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Net na middernacht kreeg op de Gravenstraat een 22-jarige automobilist uit Middelburg een rijverbod van 2 uur en een boete. In de loop van de nacht werden nog drie bromfietsers betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Zij kregen allen een rijverbod en een boete.


Z-604-2006 Bestuurder brommobiel onder invloed van alcohol
De politie heeft zaterdag in Sluis een 54-jarige man uit Gent (B) betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen rond 02.30 in de Sint Annastraat een Belgische brommobiel zonder kenteken rijden. Bij controle bleek de bestuurder met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Hij ging vrijwillig mee naar het politiebureau waar hij een boete en een rijverbod van 10 uur kreeg uitgereikt. De man vertelde dat hij samen met zijn vrouw vanuit Gent op weg was naar Oostende maar de verkeerde afslag had genomen.

---- --