Gemeente Tiel


Samenwerking inkomensvoorziening Neder-Betuwe en Tiel

Sinds 1 januari 2006 werken de gemeenten Neder-Betuwe en Tiel samen bij de uitvoering van de inkomensvoorziening. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Tiel voert voortaan alle aanvragen, heronderzoeken en beëindigingen van de Wet werk en bijstand (Wwb), Ioaw/Ioaz* en de Bbz* uit voor de gemeente Neder-Betuwe. Op maandag 13 februari om 16.00 uur wordt de samenwerking officieel vastgelegd. De burgemeesters van beide gemeenten tekenen dan de overeenkomst voor samenwerking en uitbesteding uitvoering inkomensvoorziening.

Concreet betekent de samenwerking dat de uitkeringen voor inwoners van Neder-Betuwe worden uitbetaald via de gemeente Tiel. Ook de hieruit voortkomende werkzaamheden zoals administratie en verantwoording naar het Rijk worden door Tiel uitgevoerd.
De dienstverlening aan cliënten van de gemeente Neder-Betuwe vindt ook plaats in Tiel. In Beursplein Rivierenland kunnen zij onder andere terecht voor het aanvragen van een uitkering en voor reïntegratietrajecten. De gemeente Neder-Betuwe houdt een eigen minimabeleid.

Voor de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Tiel is de samenwerking met een andere gemeente niet nieuw. Vanaf 2003 voert de afdeling werkzaamheden uit voor de gemeente West Maas en Waal. En vanaf april 2005 ook voor de gemeente Neerijnen.


*)Ioaw: inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte en werkloze werknemers
Ioaz: inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen
Bbz: besluit bijstandsverlening zelfstandigen

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 10 februari 2006