NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 11 februari, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.45 op Nederland 1

// Kernenergie

> Kernenergie:
Het taboe op kernenergie lijkt verdwenen. Het kabinet houdt de kerncentrale in Borssele langer open en in Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië woedt de discussie over de bouw van nieuwe centrales volop. Wanneer bouwt Nederland de eerste nieuwe centrale? Het antwoord komt van staatssecretaris van VROM, Pieter van Geel (CDA).

> Brussel of Balkenende
Er begint grote onrust te ontstaan over een recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Juristen waarschuwen dat het Hof zich weinig aantrekt van het massale 'nee' tegen de Europese grondwet door Brussel meer zeggenschap te geven over het strafrecht in de lidstaten. Een gesprek hierover met hoogleraar strafrecht Ybo Buruma.

> Nederland krimpt
Voor het eerst vertrokken er vorig jaar meer mensen uit Nederland dan er in kwamen. En ook de bevolkingsgroei is op een historisch laag niveau gekomen. Welke gevolgen heeft dat voor ons land op langere termijn? Een debat tussen Jan Latten, demograaf bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Paul Gerbrands, voorzitter van de Club van Tien Miljoen en Mei Li Vos, voorzitter van de vakbond voor jongeren AVV.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.
Presentatie:

Paul Witteman

Columnist:

Désanne van Brederode

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl