Politie Friesland

Inbrekers overlopen door bewoner

Leeuwarden, 11-02-2006 o De politie stelt een onderzoek in naar de daders van een woninginbraak in de Idzerdastins op vrijdag omstreeks 22.02 uur. Door de bewoner werden twee inbrekers overlopen. beiden wisten helaas te ontkomen. Door de politie is een technisch onderzoek naar sporen ingesteld.

De 50-jarige bewoner werd wakker van een harde klap. Toen hij naar beneden liep zag hij een inbreker in de keuken. Hij pakte de inbreker vast maar nadat die hem bedreigde, liet hij hem gaan. De inbreker vlucht weg op een scooter in de richting van de Sassingastins. Het gaat om een circa 18- á 20-jarige man, Noord-Afrikaans / mediterraans type, atletisch postuur, ongeveer 1,85m lang, gekleed in een bruine jas en grijze broek.

Daarna bleek er een tweede inbreker in huis. Die bevond zich in de woonkamer. Ook de tweede wist te vluchten, vermoedelijk richting Hermanastins. Van hem is geen goed signalement bekend.

De inbrekers waren binnengekomen na het met geweld opentrappen van de garagedeur. Dat is vermoedelijk ook de klap, die de bewoner hoorde. Hij deed aangifte.

Door de politie is een technisch onderzoek naar sporen ingesteld.