Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wouter Bos opent www.houtentouwtje.nl .

Met een digitale klik met de muis door Wouter Bos, is afgelopen week de website www.houtentouwtje.nl geopend en opengesteld voor geïnteresseerden.
Het initiatief voor de website komt van Jocko Rensen, nummer 3 op de lijst van PvdA Houten. Rensen benadrukt dat het wel een politiek instrument is, maar geen politiek gekleurde website. "Ik nodig iedereen uit ernaar te kijken. Ik ben benieuwd naar ieders mening, binnen de gestelde informatiekaders",

Rensen heeft de afgelopen periode al contact gezocht met collega-commissie- en raadsleden, geïnteresseerde inwoners en kennisspecialisten. Vrijwel iedereen reageerde positief, al kijken enkele politieke collega's de kat nog even uit de boom, het is ten slotte campagnetijd.
"Natuurlijk, ik geef ze geen ongelijk, maar vreemd is het wel", aldus Rensen "volgens mij staat er in elk verkiezingsprogramma dat er betere communicatie nodig is in Houten. Dat staat leuk op papier, maar laten we dan nu iets doen waar we de eerste vier jaar mee vooruit kunnen. Laten we zichtbaar maken wat we doen en waarover we het hebben."

In het begin was er ook bij Wouter Bos enige terughoudendheid, "Waar is het logo van de PvdA?" vroeg hij. Na de toelichting gaf hij enthousiast zijn medewerking.

Discussies over onderwerpen in de politiek dwalen vaak af van de inhoud en het beleid dat er al is. Dat gebeurt omdat mensen wel mee willen doen in de discussie, maar geen tijd of zin hebben om eerst de informatie op te zoeken of gewoon de weg niet weten naar die informatie.

Voor het debat zou er meer interactie kunnen zijn met inwoners die van het onderwerp weten en zich erbij betrokken voelen.
Vandaar dit houtentouwtje platform, waar die broodnodige communicatie kan plaatsvinden over onderwerpen die spelen in de commissies en de raad van Houten.

Het belangrijkste doel van de site is het persoonlijk contact met de inwoners van Houten.
Het begrip volksvertegenwoordiging krijgt op deze manier, per onderwerp, met de huidige techniek een nieuwe mogelijkheid.

Tot slot meldt Rensen: "Ik wil hiermee het startsein geven voor een zoektocht die (hopelijk) vier jaar gaat duren, In die periode kan er echt gecommuniceerd worden en krijgt de politiek zoals ik er tegenaan kijk (namelijk positief) een breder draagvlak. Mijn overtuiging is dat we zo een positieve bijdrage kunnen leveren aan de beeldvorming over politiek in Houten. We (zowel politiek actieven, onderwerpsdeskundigen en betrokken inwoners) moeten aandacht krijgen voor en meer praten over onderwerpen vanuit een houding "waar zijn we vóór?". Ik denk dat dat ook geen specifieke boodschap is van een politieke partij, maar van de politiek in het algemeen".

NOOT voor de redactie