Ingezonden persbericht


Voorgevoel Verstappen blijkt juist Sentul,12 januuari 2006

Het gevoel dat A1 Team Nederland coureur Jos Verstappen gisteren over de verschillende banden had, is na afloop van de kwalificatie ook door technische mensen van bandenfabrikant Cooper bevestigd.

Jos Verstappen had gisteren direct na de kwalificatie het idee dat er een duidelijk verschil zat tussen de twee sets nieuwe banden die A1 Team Nederland in de vier kwalificatiesessies gebruikte.

Na afloop van de kwalificatie wees een eerste analyse van de banden door het team uit dat de linkervoorband die Verstappen tijdens de tweede run gebruikt had duidelijk harder was dan de andere banden. Het team is vervolgens naar technici van Cooper gegaan die na een eigen check van de banden tot dezelfde conclusie kwamen.

Na overleg met de sportcommissarissen is vervolgens de linker voorband omgewisseld, zodat alle banden die het team voor de races van vandaag gaat gebruiken gelijkwaardig zijn.

Hiermee is ook verklaard waarom A1 Team Nederland zich gisteren op een dertiende plaats kwalificeerde, na vrijdag en zaterdagochtend nog in de top gestaan te hebben.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com