1e persbericht van zondag 12 februari 2006

Eindhoven, 12-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert mannen na vernieling en mishandeling

De politie heeft zondag kort na middernacht vijf mannen aangehouden in een eetgelegenheid aan de Dommelstraat. Ze hadden één van de medewerkers van de zaak met een stoel geslagen, klanten lastiggevallen en vernielingen in de zaak aangericht. De gewaarschuwde politie heeft de mannen aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Zoetermeer, een 33-jarige man uit Delft en drie mannen uit Den Haag (35, 38 en 57 jaar).

Eindhoven: Verdachte van inbraak op heterdaad aangehouden

Bij een leegstaande woning aan de Hoogstraat heeft de politie zaterdagavond rond 22.30 uur een 49-jarige man van Poolse afkomst zonder bekend woonadres aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een man bij de woning over een hek was geklommen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat de man aan het inbreken was. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De man beweerde op zoek te zijn naar een slaapplaats.

Helmond: Man aangehouden na slaan met glas

De politie heeft zondagochtend rond 2.45 uur op de Steenweg een man van 20 jaar uit Helmond aangehouden. Hij zou kort daarvoor bij een vechtpartij in een horecazaak aan de Steenweg een 27-jarige man uit Mierlo met een glas in diens gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Twee mannen aangehouden na mishandelen dorpsgenoot

De politie heeft zaterdagavond rond 20.45 uur twee mannen uit Deurne (20 en 56 jaar) in hun woningen aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 17.30 uur een 39-jarige man uit Deurne hebben mishandeld. Dat gebeurde in en bij de woning van de 20-jarige verdachte. Het slachtoffer en de 20-jarige man zijn bekenden van elkaar. Toen ze samen in de woning waren, kwam de 56-jarige man binnen. Deze begon zonder aanleiding de 39-jarige man te slaan en te schoppen. De 20-jarige man is hem daarbij gaan helpen. De mishandeling ging door tot op straat. Nadat het slachtoffer kon vluchten, heeft hij de politie gewaarschuwd. Deze heeft de twee verdachten in hun woningen opgepakt en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Reusel: Beginnende bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagochtend rond 4.15 uur op de Wilhelminalaan een man van 20 jaar uit het Belgische Retie aangehouden. Agenten zagen dat de man daar met hoge snelheid in een auto reed. Toen ze hem controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,00. Omdat hij een zogeheten beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingenomen. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Man met drugs opgepakt

De politie heeft zondagochtend rond 1.50 uur een 21-jarige man uit Reusel aangehouden op de Grote Aardweg. Bij een controle bleek hij een zak met ongeveer 50 gram hennep in zijn auto te hebben. Ook lagen er twee gripzakjes met vermoedelijk speed in de wagen. De man had ook een kleine hoeveelheid hennep bij zich. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Een 18-jarige man uit Reusel, die ook in de auto zat, is heengezonden.

Geldrop: Dronken automobilist aangehouden na wegrijden bij controle

De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een man van 58 jaar uit Geldrop aangehouden op de Molenstraat. Kort daarvoor wilden agenten de automobilist staande houden bij een alcoholcontrole op de Eindhovenseweg. De man ging er echter met zijn auto vandoor, waarbij hij één van de agenten bijna aanreed. Na een achtervolging door een deel van Geldrop stopte de man uiteindelijk op de Molenstraat, waar hij onder verzet uit zijn auto werd gehaald en werd aangehouden. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van ruim 1,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Nieuwe Kerkstraat, Julianastraat en Heerbaan heeft de politie zaterdagavond 76 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan gingen er 73 naar (brom)fietsers die geen juiste verlichting voerden, twee naar bestuurders van snorfietsen met een te hoog vermogen, en één naar een bromfietser die zonder helm reed. Aan de controle werkten ook vrijwillige politiemensen mee.

Veldhoven: Man aangehouden na mishandelen vrouw

De politie heeft zondagochtend rond 1.00 uur een man van 40 jaar in zijn woning in Veldhoven aangehouden. Hij zou zaterdagavond zijn 40-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar te slaan en te krabben. De man is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan Het Aangelag zijn een computer, sieraden en kristallen beeldjes weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 15.30 en 23.45 uur. Een raam van de woning is geforceerd.