Politie Flevoland

Aanhoudingen

Dronten en Almere, 12-02-2006 o Afgelopen weekeind hield de politie een aantal mensen aan.

Dronten-Een 16-jarige jongen uit Dronten is zaterdagmiddag in zijn gemeente aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. De dag ervoor was aangifte van fietsdiefstal gedaan. Zaterdag herkende de aangeefster haar fiets. De politie hield de jongen die de fiets in zijn bezit had, aan. Zijn familie is in kennis gesteld. Na overleg met Justitie heeft de politie de 16-jarige doorverwezen naar bureau HALT.

Almere-De politie hield zaterdagavond een 21-jarige man uit Almere aan op verdenking van woninginbraak op de Preludeweg. Na de inbraakmelding ging de politie ter plaatse. Agenten troffen de verdachte in de buurt aan. Hij verzette zich en is met gepast geweld en pepperspray aangehouden. Een tweede man, 19-jaar met onbekende woonplaats, die zich ermee bemoeide, werd ook aangehouden, maar na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. Hij bleek geen verdachte in de zaak. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de 21-jarige Almeerder bij de inbraak.

Almere-Een 20-jarige inwoner van Almere is zaterdagavond op de Grote Markt aangehouden, omdat hij niet aan een politiebevel voldeed. Surveillerende agenten zagen een man wildplassen en hielden hem staande om hem een boete uit te reiken. De 20-jarige bemoeide zich ermee en hield hier, ondanks vorderen van de politie, niet mee op. De man is aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.