Politie Groningen

Persberichten zondag 12 februari 2006

Provincie Groningen, 12-02-2006

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 272, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 701 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 415, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1012, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 62 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Kornhorn, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 139, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen: overval Stoepemaheerd in Opsporing Verzocht

In Opsporing Verzocht komt dinsdagavond de gewapende overval op de Zeeman aan de Stoepemaheerd in Groningen. Op zaterdagochtend 12 november omstreeks 8.15 uur overvallen twee jongens de
bedrijfsleidster van de winkel en dwingen haar om de weekopbrengst af te staan. Ze hebben een pistool bij zich en schieten daar zelfs mee. Van het misdrijf is een uitvoerige reconstructie gemaakt. De overval werd eerder uitgezonden in Opsporing Noord. Dat leverde onvoldoende op. De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond 14 februari om 20.30 uur en 21.30 uur op Nederland 2. De herhaling is woensdag om 15.15 uur op Nederland 1.

Groningen: jongetje licht gewond door aanrijding

Een 9-jarig jongetje uit Groningen is zaterdagmiddag op de Bottemaheerd licht gewond geraakt door een aanrijding met een 41-jarige automobiliste uit Groningen. Het jongetje was op het trottoir aan het rollerskaten en aan het einde van het trottoir kwam hij op de weg terecht. De vrouw kon het jongetje niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. Het jongetje werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij liep een hoofdwond op. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: politie houdt inbrekers aan

De politie heeft zaterdagavond drie jonge inbrekers uit Groningen (12, 13, en 14 jaar) aangehouden. De politie kreeg melding van een inbraak in diverse kamers van een studentenflat aan de Kornoeljestraat, waarbij drie kinderen overlopen waren. Eén van hen werd vastgehouden voor de bewoners; de andere twee wisten te ontkomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een 12-jarige jongen. Hij werd ingerekend en uit zijn fouillering kwamen twee mobiele telefoons, twee MP3-spelers, een USB-stick, een horloge, een calculator en wat klein geld tevoorschijn. De andere twee inbrekers bleken een 14-jarige meisje en een 13-jarige jongen te zijn. Het meisje meldde zich later bij het politiebureau aan de Rademarkt en werd ingerekend. De jongen werd bij zijn woning aan de Couperusstraat ingerekend. Een laptop van een van de bewoners werd buiten teruggevonden. Ook een 24-jarige vrouw uit Groningen belde met de politie. Zij had drie kinderen bij haar op de gang in haar woning aan de Esdoornlaan gezien. Nadat de kinderen waren vertrokken miste ze haar mobiele telefoon. De kinderen zijn ingesloten en
inverzekeringgesteld. Ook de ouders zijn ingelicht, omdat ze minderjarig zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: heterdaad-wildplasser op de bon

De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat een 31-jarige Stadjer aangehouden voor wildplassen. Hij werd echt op heterdaad betrapt; zijn gulp stond open en de urine stroomde nog. Ondanks dat ontkende hij zijn actie. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had, werd hij ingerekend. Na het vaststellen van zijn identiteit mocht hij met twee bonnen het politiebureau weer verlaten.

Veendam: man valt vrouw lastig; politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een voorval dat vrijdagmiddag omstreeks 13.00 - 13.15 uur plaatsvond in het centrum van Veendam. Een 28-jarige vrouw werd op de AE Kade hinderlijk gevolgd door een bestuurder van een blauwe bestelbus met aanhanger. Hij zwaaide naar haar en reed door. Even later liep ze nabij de afslag met de Van Petegemstraat. Dezelfde bestuurder kwam uit de richting van De Brink en reed haar tegemoet. Hij toeterde en zwaaide naar haar. Weer even later stond de vrouw op het trottoir op De Brink, tegenover het winkelcentrum bij de afslag naar het Oranjepark. Dezelfde bestuurder stopte voor haar en belette haar verder te lopen. Hij opende het portier aan de passagierskant en sommeerde haar enkele malen in te stappen. Dat deed zij niet en duwde het portier dicht. De bestuurder reed hard weg het Oranjepark in en reed via de Nassaustraat en de Voormolenstraat in de richting van het Beneden Oosterdiep. De politie is op zoek naar getuigen. Zij die hiervan getuigen zijn geweest of iets kunnen zeggen over de blauwe bestelauto (met aanhanger) worden verzocht contact op te nemen met het crimeteam van het politiebureau in Veendam, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Kolham: snelheidsovertredingen

De politie heeft zaterdagmiddag op de Provincialeweg N387 bij Kolham het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Slochteren. Hij werd geklokt op 132 km/uur, terwijl daar 60 km/uur is toegestaan. Bij zijn staandehouding werd zijn rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Een 26-jarige automobilist uit Denemarken werd op de A7 bij Kolham met een te hoge snelheid geklokt. Hij reed 160 km/uur, terwijl daar 120 km/uur is toegestaan. De boete van 234 euro voldeed hij direct en mocht zijn weg vervolgen.

Veendam: fietser zonder licht en identiteitsbewijs

Een 33-jarige fietser uit Veendam is zaterdagavond op de Bocht Oosterdiep aangehouden. Hij fietste zonder verlichting en werd bekeurd door agenten. Hij wilde zijn naam niet opgeven en vertelde ook dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Hij werd vervelend en weigerde mee te werken. Hierop werd hij ingerekend, waarop hij plotseling toch een identiteitsbewijs tevoorschijn haalde. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten met twee bonnen op zak.

Veendam: vrouw onder invloed aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagavond op het Beneden Westerdiep een 40-jarige vrouw uit Veendam aangehouden voor vernieling. Zij had in een café de stortbak van een toilet vernield, waardoor het water over de vloer stroomde. Zij weigerde haar identiteit kenbaar te maken en werd ingerekend en ingesloten om te ontnuchteren. Ze heeft het politiebureau inmiddels ontnuchterd verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Usquert: rijbewijs snelle motorrijder ingevorderd

De politie heeft zaterdagmiddag op de Harco van Oostenstraat in Usquert het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige motorrijder uit Usquert. Agenten zagen de motorrijder met een snelheid van 90 km/uur op de N363 rijden. Hier is 50 km/uur toegestaan. Richting Usquert werd hij geklokt op 150 km/uur, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Uiteindelijk kon hij worden staandegehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bellingwolde: mannen aangehouden voor mishandeling

Twee mannen uit Wedde (18 en 20 jaar) zijn zaterdagnacht op de Hoofdweg in Bellingwolde aangehouden voor mishandeling. Zij hadden ruzie gehad met een 18-jarige man uit Bellingwolde en hadden hem meerdere klappen uitgedeeld. Beide mannen uit Wedde werden ingerekend. De politie onderzoekt de toedracht en maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: man en vrouw aangehouden voor mishandeling en vernieling

De politie heeft zaterdagnacht op de Hoofdstraat in Hoogezand twee inwoners van Hoogezand, een 23-jarige vrouw en een 27-jarige man, aangehouden voor mishandeling en vernieling. De twee kwamen in een café, maar de 54-jarige eigenaresse weigerde hen, omdat ze zich vervelend gedroegen. Na een woordenwisseling, gaf de man haar twee schoppen tegen haar benen. Korte tijd later kwamen ze weer terug en gooide de man een raam in. Ze kwamen wederom binnen en een 27-jarige bezoeker kreeg twee vuistslagen in zijn gezicht. De verdachten werden ingerekend. De man verzette zich hevig en wist ook nog een raam van de politieauto te vernielen. De eigenaresse en de bezoeker doen aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.