Politie Zaanstreek-waterland


Zaanstreek-Waterland, 12-02-2006

Belediging
ZAANDAM, 10 februari 2006, 23:08 uur
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige Zaandammer wegens belediging. Surveillerende agenten reden over de Wilhelminakade in Zaandam toen een man vanuit de achterbank van een personenwagen zijn middelvinger naar de agenten opstak. De auto kreeg een stopteken en de verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden
WORMERVEER, 10 februari 2006, 20:41 uur
Op de Esdoornlaan in Wormerveer is na een korte achtervolging een 27-jarige man uit Zaandijk aangehouden op verdenking van
winkeldiefstal. De verdachte liep zonder te betalen een winkel uit aan het Marktplein in Wormerveer. Een winkelmedewerker zette de achtervolging in. Medewerkers van het Korps landelijke politiediensten waren toevallig getuige hiervan en gingen de verdachte ook achterna, met een aanhouding als resultaat. De verdachte is overgedragen aan agenten van het korps Zaanstreek-Waterland en meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Bromfietser onder invloed
ZAANDAM, 11 februari 2006, 00:13 uur
Tijdens een alcoholcontrole op de Peperstraat in Zaandam is een 31-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op zijn bromfiets. De man blies 0,7 promille bij een maximaal toegestaan promillage van 0,5. De bromfietser kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Drankrijder
ZAANDAM, 11 februari 2006, 04:28 uur
Tijdens een alcoholcontrole op de Watering in Zaandam is een 29-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies 1,1 promille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en werd met een proces-verbaal heengezonden.

Vernieler aangehouden
PURMEREND, 11 februari 2006, 03:10 uur
De politie heeft zaterdagnacht op de Koemarkt een 33-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van vernieling. Bij de politie kwam een melding binnen dat een man twee ramen van een
horecagelegenheid op de Koemarkt zou hebben ingetrapt. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Bedreiging met nep-vuurwapen
ZAANDAM, 11 februari 2006, 01:35 uur
De politie heeft een 20-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van het dreigen met een nep-vuurwapen. Na een uit de hand gelopen burenruzie zou de man het nep-vuurwapen thuis hebben opgehaald en ermee gezwaaid hebben. De overige betrokkenen wisten het voorwerp af te pakken waarop de man vluchtte. De politie is met toestemming van de officier van justitie het huis van de verdachte binnengedrongen waar ze de man aantrof in een kast. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Winkeldieven
ZAANDAM, 11 februari 2006, 12:12 uur
De politie heeft een 45-jarige vrouw en een 52-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een zaak aan de Symon Spiersweg. Een winkelmedewerker had gezien dat de verdachten goederen uit de verpakking haalden, in hun zak staken en deze zonder af te rekenen wilden meenemen. De beelden van de bewakingscamera bevestigden dit. De Amsterdammers zijn meegenomen naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Hangjongeren aangepakt
WORMER, 11 februari 2006, 22:06 uur
De politie heeft tegen een groep hangjongeren proces-verbaal opgemaakt. Zij hielden zich op in een aantal boxruimten van een flat aan de Gele Lisstraat in Wormer. Volgens een melder veroorzaakten zij geluidsoverlast en troep. Geen van allen bleek in de flat te wonen. Degenen die zich niet konden legitimeren kregen een extra proces-verbaal.

Vernielers autospiegels aangehouden
Op de Westzijde in Zaandam heeft de politie dankzij een getuige een viertal jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van diverse autospiegels. De getuige hoorde vanuit zijn woonkamer een klap op straat, liep naar buiten en volgde het groepje enige tijd. De politie werd gebeld, de jongeren zijn op het politiebureau verhoord en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Vechtpartij
PURMEREND, 12 FEBRUARI 02:20
De politie heeft twee mannen van 24 en 30 jaar aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Koemarkt. Beide mannen raakten hierbij licht gewond. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Boerderijbrand
OOSTHUIZEN, 12 februari 2006, 09:11 uur
De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een boerderij aan het Oosteinde. Ten tijde van de brand bevonden zich in de tot woning verbouwde stolpboerderij geen mensen of dieren. De brandweer rukte met drie eenheden uit en had na iets meer dan een uur de brand onder controle. Het lijkt er op dat de brand is ontstaan in een ruimte achter de bijkeuken. De Stichting Salvage bekijkt in hoeverre de woning nog bewoonbaar is.