Politie Zuid-Holland-Zuid

12/02 Hoeksche Waard


ALCOHOL
s-GRAVENDEEL/HEINENOORD De politie heeft op twee plekken alcoholcontroles gehouden. De controles gebeurden op vrijdagavond 10 februari 2006. Op de Kiltunnelweg in s-Gravendeel bliezen in totaal 428 bestuurders waarvan er een teveel alcohol op had. Op de N 217 in Heinenoord hielden de politiemensen vier bestuurders aan. Op deze controleplek bliezen 552 bestuurders. Aan de controles werkten ongeveer twintig politiemensen mee.

GELD
HEINENOORD Twee personen hebben bij een beroving geld buitgemaakt. Op vrijdagmiddag 10 februari 2006 reed een 16-jarige jongen uit Mijnsheerenland over het Buitenpolderpad (fietspaf) in Heinenoord. Vlak voor de Mollekade reed een andere bromscooter hem klem. De bijrijder van deze brommer stapte af en dreigde met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven. De verdachten pakten het geld hieruit en reden weg. De twee droegen donkere kleding en integraalhelmen. Het incident gebeurde tussen 15.00 en 15.30 uur. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERDACHT
NUMANSDORP Agenten hebben vier jongens aangehouden. De politie kreeg op vrijdagavond 10 februari 2006 een melding van een verdachte situatie bij een leegstaand bedrijfspand op de Middelsluissedijk OZ in Numansdorp. Daar braken mogelijk mensen in. In het pand vonden de politiemensen de vier jongens die een vuurtje hadden gestookt. Ze namen de jongens mee.

SCOOTER
OUD-BEIJERLAND Een scooter is helmaal uitgebrand. De 25-jarige eigenaar startte zijn scooter op vrijdagavond 10 februari 2006. Hij zag direct diverse vonken komen uit het motorblok. Vervolgens stond de scooter in brand. Dat gebeurde bij de schuur van de woning van de 25-jarige op het Lisztplein in Oud-Beijerland.

VERNIELING
OUD-BEIJERLAND Voor vernieling is een 36-jarige man uit Polen aangehouden. Hij vernielde in een café een biljartkeu en maakte ruzie met een aantal mensen. Agenten gingen op zondag 12 februari 2006 rond 02.15 uur naar deze melding op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland.