Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 en 12 februari 2006

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Veiligheids- en verkeerscontrole

Bij een grootscheepse controle in de binnenstad van Enschede werd preventief gefouilleerd en gecontroleerd op het bezit van wapens, verkeersgedrag en alcohol- en drugsgebruik.

Enschede

De afdeling Enschede-Binnenstad hield in de avond/nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari wederom een veiligheids- en verkeerscontrole. Er werd preventief gefouilleerd en gecontroleerd werd op het bezit van wapens, verkeersgedrag en alcohol- en drugsgebruik. In totaal zijn 2555 mensen gecontroleerd.

Bij de controle is geen drugs aangetroffen, echter wel wapens namelijk 14 messen, twee busjes traangas, een busje pepperspray en een boksbeugel. Deze werden ingenomen.

17 bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het ging hierbij om 14 automobilisten en 3 brom- of snorfietsers. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Hoogst gemeten promillage was 1,13 promille. Drie van de automobilisten bleken beginnend bestuurder. Omdat bij een van de automobilisten, een 35 jarige man uit Delden, ademanalyse niet lukte, werd bij hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee mannen werden aangehouden voor belediging. Een 39 jarige Enschedeër werd omstreeks 01.20 uur gecontroleerd op de Marktstraat. Hij weigerde mee te werken aan de preventieve fouillering en schold de agent uit. Hij werd aangehouden, verzette zich hevig en zag kans een van de agenten in het gezicht te slaan. Hij is voor nader verhoor opgesloten en krijgt proces-verbaal. Een 35 jarige Enschedeër werd om 04.40 uur aangehouden op de Hengelosestraat. Hij schold een politieagent uit toen deze een andere fietser aansprak op het rijden zonder verlichting. De man werd voor de rest van de nacht in het politiebureau opgesloten. (06-019510)

Alcoholcontrole

Bij een controle in Noordwest-Twente moesten 1200 bestuurders blazen: 7 bestuurders bleken teveel alcohol gedronken te hebben en krijgen proces-verbaal

Almelo, Vriezenveen, Westerhaar, Nijverdal, Wierden

In de avond/nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari hield de politie in Noordwest-Twente op diverse locaties een alcoholcontrole. Gecontroleerd werd in Almelo, Vriezenveen, Westerhaar, Nijverdal en Wierden.

In totaal 1200 bestuurders namen deel aan een blaastest. De politie hield 12 bestuurders aan omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Zeven van hen zaten boven de grens en kregen proces-verbaal. Het hoogst gemeten promillage was 0,97. Een van de aangehouden personen is een 40 jarige man uit Enter, die omstreeks 21.20 uur de agenten op de Rijssensestraat in Wierden tegemoet reed op een snorfiets. De agenten gaven hem een stopteken, waarna hij stopte. De man rook sterk naar alcohol. Toen hem verteld werd dat de politie bezig was met een alcoholcontrole, keerde hij zijn snorfiets en reed weg. De agent zette de achtervolging in. De 40 jarige weigerde te stoppen maar kon uiteindelijk klemgereden worden. De agent hield de man aan. Op het politiebureau weigerde de 40 jarige man mee te werken aan een ademanalyse en vond het nodig de agenten zijn geslachtsdeel te tonen. De man is voor nader verhoor opgesloten. Hij blijkt reeds eerder met de politie in contact te zijn geweest voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (06-019588)

Jonge vrouwen aangerand

Politie verzoekt eventuele andere slachtoffers en getuigen zich te melden

Enschede

Afgelopen week vonden twee aanrandingen in Enschede plaats. De eerste keer op woensdagavond 8 februari omstreeks 20.45 uur op de Emmastraat ter hoogte van de huisartsenpost, de tweede keer op donderdag 9 februari omstreeks 21.45 uur op de Vlierstraat ter hoogte van Het Lang. Slachtoffers waren jonge vrouwen die aan het fietsen waren. Het gaat mogelijk in beide gevallen om dezelfde dader, een blanke man van ongeveer 20 à 25 jaar in een gevlekte camouflagejas. De man kwam naast hen fietsen en betastte de jonge vrouwen onzedelijk. De vrouwen duwden de man van zich af waarna hij er snel vandoor fietste. De slachtoffers zijn 14 en 22 jaar en beiden woonachtig in Enschede. Zij hebben aangifte gedaan.

De politie sluit niet uit dat meerdere vrouwen door de man benaderd zijn. Zij en ook andere getuigen worden verzocht met de afdeling zedenzaken in Enschede contact op te nemen. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 en ook anoniem via 0800-7000. (06-01855, 06-019005)

Politie zoekt getuigen verkeersongeval

Automobilist belandt met zijn auto in de sloot omdat hij moest uitwijken voor een hem uit tegenovergestelde richting tegemoetkomende auto; politie zoekt getuigen

Delden

Vrijdag 10 februari vond tussen 17.30 en 17.45 uur een verkeersongeval plaats op de Rondweg in Delden. Een 37 jarige automobilist uit Hengelo kwam vanuit Goor en reed in de richting van Hengelo. Ongeveer 100 meter voor de plaats waar de rijbaan in twee weghelften wordt gescheiden door een middenberm, zag hij dat een tegemoetkomende personenauto op de verkeerde weghelft reed en recht op hem af kwam. De bestuurder van de tegemoetkomende auto was aan het inhalen. De 37 jarige man moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen en belandde met zijn auto in de sloot. Hij raakte gelukkig niet gewond. Hij had wel gezien dat de bestuurder van de andere auto zeer krachtig had geremd. De bestuurder was echter niet gestopt, reed terug naar de rechter rijstrook en vervolgde zijn weg in de richting van Goor. Het gaat vermoedelijk om een donkerblauwe Citroen.

De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden. Een getuige meldde al dat een bestuurder van een donkerblauwe Citroen in de richting Goor reed en direct na het einde van de middenberm een bestelauto of kleine vrachtauto inhaalde. Wellicht heeft de bestuurder van de bestelauto meer gegevens over de inhalende personenauto. De politie verzoekt de bestuurder van de Citroen, de bestuurder van de bestelauto en ook andere getuigen zich te melden bij de afdeling Goor via het telefoonnummer 0900-8844. (06-019069)

Rijden onder invloed

Meerdere automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren wegens het rijden onder invloed

Tubbergen, Enschede, Hengelo

Tubbergen

Zaterdag 11 februari controleerden agenten omstreeks 02.00 uur een 19 jarige automobilist uit Tubbergen op de Denekamperweg in zijn woonplaats. De jongeman bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 promille. Omdat de 19 jarige een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-019188)

Enschede

Agenten gaven een 50 jarige Enschedeër een stopteken nadat zij hadden gezien dat hij zaterdag 11 februari omstreeks 03.45 uur al slingerend met zijn auto op de Parkweg in Enschede reed. Ook hij bleek onder invloed en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een promillage van 1,43 promille. De man krijgt proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-019208)

Hengelo

Zaterdagavond 11 februari werd omstreeks 22.00 uur gemeld dat op de Beursstraat in Hengelo een auto stond met draaiende motor. In de auto lag een man die niet aanspreekbaar was. Politieagenten gingen een kijkje nemen en zagen de auto staan met daarin liggend achter het stuur een slapende man, hij rook sterk naar alcohol. De agenten maakten hem wakker, hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een 40 jarige Hengeloër. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. (06-019503)

Aanhouding na mishandeling

Opsporingsambtenaar wil tegen een bewoner proces-verbaal opmaken en wordt door de zoon van de bewoner aangevallen en in de sloot geduwd; politie houdt de zoon aan

Markelo

Vrijdagmorgen 10 februari was een 38 jarige opsporingsambtenaar in dienst van de Provincie Overijssel bezig met een controle in het kader van de flora en faunabeheer. Hij had zojuist een bewoner aan de Kooidijk in Markelo proces-verbaal aangezegd, toen hij van achteren door de 39 jarige zoon van de bewoner werd aangevallen. De man sloeg de ambtenaar op zijn rug en duwde hem een sloot in. De 38 jarige man alarmeerde de politie, die de 39 jarige verdachte vervolgens aanhield. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-018824)

Diefstal uit woning

Vrouwen komen met een smoes een woning binnen en gaan er met geld of sieraden vandoor; politie zoekt getuigen en adviseert mensen alert te zijn

Almelo

Vrijdagmiddag 10 februari omstreeks 15.15 uur kwamen drie of mogelijk vier vrouwen met een smoes de woning van een 88 jarige vrouw aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo binnen. Een van hen vertelde in de buurt te komen wonen en de vrouwen wilden graag de woning bekijken. Nadat zij waren vertrokken, ontdekte de bewoonster dat er geld uit de woning was gestolen. De bewoonster had zelf de indruk dat drie vrouwen in de woning zijn geweest, volgens een buurtbewoonster kwamen vier vrouwen uit de woning. De vrouwen hebben een licht getinte huidskleur en een slank postuur. In ieder geval twee van hen hebben zwart haar. Alle vier vrouwen droegen lange zwarte jassen tot aan hun enkels. Twee vrouwen zijn tussen de 40-50 jaar. Verder wordt gesproken over een vrouw van ongeveer 30 en een vrouw van 60 à 65 jaar. De vrouwen stapten in een groter model auto, type sedan, in de kleur groen of blauw. De auto stond iets verderop in de straat geparkeerd.

Diezelfde vrijdag stonden 's morgens omstreeks 10.30 uur drie vrouwen aan de bel bij een woning aan de Buizerdstraat in Enschede. Ook zij gaven aan de woning te willen bekijken. De bewoonster, een 79 jarige vrouw, heeft de drie vrouwen binnengelaten. Ook hier ging het om drie vrouwen met getinte huidskleur en ook zij droegen donkere kleding. De bewoonster vertrouwde het toch niet en belde de politie. Zover bekend is er niets uit de woning weggenomen.

Zaterdag 11 februari meldde een bewoonster aan de Piksenbrink in Enschede dat zij overdag bezoek had gehad van drie vrouwen. Ook zij kwamen met een smoesje binnen. 's Avonds ontdekte vrouw dat een sieraad is weggenomen. Of er meer is weggenomen, is nog niet bekend. De bewoonster komt nog aangifte doen.

Of het in alle gevallen om dezelfde vrouwen gaat, moet nader onderzoek uitwijzen. De politie adviseert de mensen in ieder geval alert te zijn en komt graag in contact met mensen die ook door de vrouwen bezocht zijn. Ook andere getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (06-018806, 06-019081, 06-019340)

Aanrijdingen onder invloed

De politie hield meerdere automobilisten aan nadat zij onder invloed van alcohol een aanrijding hadden veroorzaakt

Almelo, Oldenzaal

Almelo

Een 25 jarige vrouw uit Hengelo werd zondag 12 februari omstreeks 02.40 uur aangehouden nadat zij als bestuurder van een auto een aanrijding had veroorzaakt op de Paganinistraat in Almelo. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt en reed een lantaarnpaal omver. De auto kwam op de kant tot stilstand. De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm. De politie hield haar aan omdat het vermoeden bestond dat zij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,29 promille. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-019590)

Vrijdagavond 10 februari reed een 38 jarige Almeloër in zijn auto over de Havezathe in zijn woonplaats. Hij sloeg rechtsaf het Twickel in en nam de bocht te ruim. Hierdoor raakte de spiegel van zijn auto de spiegel van een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34 jarige man uit Ede. De 38 jarige man reed door waarop de 34 jarige bestuurder hem volgde en op een gegeven moment zijn auto voor de auto van de 38 jarige man zette zodat deze moest stoppen. Toen de 34 jarige man de 38 jarige bestuurder aansprak en merkte dat die onder invloed van alcohol verkeerde, belde hij de politie. Politieagenten hielden de 38 jarige bestuurder aan nadat uit een blaastest bleek dat hij inderdaad onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-019119)

Oldenzaal

Politieagenten gingen zaterdag 11 februari omstreeks 04.45 uur naar de kruising A1/N342 in Oldenzaal nadat gemeld was dat daar een auto tegen een boom was aangereden. Er stond inderdaad een auto tegen een boom aan, het portier was niet afgesloten en de sleutels zaten nog in het contact. De bestuurder was echter verdwenen. De auto was beschadigd en in de vooruit zat een grote ster, de bestuurder was kennelijk met zijn hoofd tegen de ruit geslagen. De auto werd afgesleept. Aan de hand van het kenteken van de auto zochten de agenten de verdachte in zijn woning in Hengelo op. De man, een 20 jarige Hengeloër, lag op de bank te slapen met een hoofdwond. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en gaf meteen aan in de auto te hebben gereden en een ongeval te hebben gehad. De agenten hielden de 20 jarige verdachte aan. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,24 promille. De 20 jarige vertelde zonder toestemming van zijn vader diens auto te hebben meegenomen. De auto bleek overigens niet verzekerd te zijn. Ook bleek dat de 20 jarige verdachte niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-019227)

Zakkenrollen

Slachtoffer doet aangifte; politie zoekt getuigen

Enschede

Een 56 jarige Enschedeër werd vrijdagmiddag 10 februari omstreeks 17.30 uur slachtoffer van zakkenrollen. Hij had een bezoek gebracht aan een bank bij de Klanderij in Enschede en had geld opgehaald. Bij de bank had hij ook twee jongemannen gezien. Toen de 56 jarige man even later bij het postkantoor aan de Boulevard was, kwamen de beide mannen op hem aflopen. Een van hen vroeg of de man hen nog kende en schudde zijn hand terwijl de ander geld uit zijn zak greep. De twee liepen vervolgens weg. Het signalement van de daders is als volgt: twee mannen van ongeveer 18-22 jaar. Een van hen heeft een getinte huidskleur en droeg een zwarte jas met bontkraag. De ander is blank, droeg een zwarte pet en had een zwarte sporttas bij zich. (06-010065)

Vrouw gewond bij aanrijding

Bij aanrijding tussen twee personenauto's raakt een van de passagiers gewond

Enschede

Vrijdagmiddag 10 februari raakte een 35 jarige vrouw uit Enschede gewond bij een aanrijding, die omstreeks 15.45 uur plaatsvond op de Hoofdstraat in Losser. Een 62 jarige automobilist uit Enschede reed op de Hoofdstraat en zag te laat dat een auto voor hem stilstond alvorens linksaf de Kolkersweg in te slaan. Een aanrijding was het gevolg. De auto die stilstond, werd bestuurd door een man uit Enschede (leeftijd nog onbekend). De 35 jarige vrouw zat bij hem in de auto. Zij raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-018986)

Brand in hotel

Brand is vermoedelijk ontstaan in het rookkanaal van de haard; niemand raakte gewond

Ootmarsum

Zaterdagmiddag 11 februari kwam omstreeks 12.00 uur een melding binnen van brand op de bovenverdieping van een hotel aan de Marktstraat in Ootmarsum. De brandweer bluste de brand en gaf omstreeks 13.00 uur het sein brand meester. Het pand was tijdig ontruimd en niemand raakte gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan in het rookkanaal van de haard. Het pand heeft veel rook- en waterschade opgelopen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen panden. Wel liep een naastgelegen winkel rookschade op. De hotelgasten zijn door de eigenaresse van het hotel in een ander hotel ondergebracht. (06-019343)

Drie gewonden bij aanrijding

Drie personen raken gewond bij een aanrijding, waarbij drie personenauto's betrokken waren

Hengelo

Zaterdagmiddag 11 februari vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op de Bornsestraat in Hengelo. Een 21 jarige vrouw uit Westerhaar reed op de Bornestraat en kon niet op tijd remmen voor een auto voor haar, die voor de verkeerslichten stilstond. Het verkeerslicht stond wel op groen maar de auto's konden door filevorming nog niet doorrijden. De 21 jarige vrouw botste met haar auto op de auto voor haar (bestuurder een 38 jarige Enschedeër), die vervolgens doorschoot en op de auto daarvoor botste (bestuurder een man uit Enschede, leeftijd nog onbekend). De 21 jarige vrouw werd samen met haar passagiers, een 18 jarige vrouw uit Almelo en een 22 jarige vrouw uit Westerhaar, voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de passagiers, die op de achterbank zat, werd gezien haar letsel op verzoek van het ambulancepersoneel door de brandweer uit de auto bevrijd. (06-019402)