Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 11 en 12 februari 2006

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Getuigen van aanrijding gezocht

Twee bromfietsers komen frontaal met elkaar in aanrijding en raken gewond; politie zoekt getuigen

Enschede

Zaterdag 11 februari omstreeks 18.15 uur reed een 16 jarige jongen uit Enschede met zijn bromfiets over de parallelweg van de Gronausestraat in Enschede. Hij reed in de richting van de inrit van het parkeerterrein van het winkelcentrum (Miro). De 16 jarige jongen vertelde dat hij twee naast elkaar rijdende fietsers inhaalde en derhalve op de verkeerde weghelft terechtkwam. Daar kwam hij in aanrijding met een 17 jarig meisje uit Enschede, die hem op haar bromfiets tegemoetkwam. Beide bromfietsers raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar de twee fietsers die door de 16 jarige bromfietser werden ingehaald. Waarschijnlijk hebben zij de aanrijding zien gebeuren en weten zij meer over de toedracht van het ongeval. Zij worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (06-019442)

Aanhoudingen na diefstal fiets

Dankzij alerte getuigen kan de politie twee 15 jarige jongens aanhouden

Enschede

Twee getuigen zagen zaterdagavond 11 februari dat een vrouw haar fiets aan het zoeken was bij het winkelcentrum aan de Veldhoflanden in Enschede. Zij boden de vrouw, een 46 jarige uit Enschede, aan haar te helpen zoeken. Op de Knalhutteweg zagen de twee getuigen even later twee jongens met een fiets die leek op die van de 46 jarige vrouw. Zij namen de twee jongens en de fiets mee naar het winkelcentrum en alarmeerden de politie. Het bleek inderdaad te gaan om de fiets van de 46 jarige vrouw. De vrouw opende met haar sleutel het slot van de fiets en nam de fiets weer mee naar huis. De politie hield de twee jongens omstreeks 19.45 uur aan. Zij zijn beiden 15 jaar en woonachtig in Enschede. De twee zullen nader gehoord worden. (06-019459)

Verdachten aangehouden

Drie personen hebben een woordenwisseling met een taxichauffeur, als de politieagenten vragen wat er aan de hand is keren de drie zich tegen de agenten

Enschede

Zaterdagavond 11 februari zagen politieagenten omstreeks 23.55 uur drie personen bij een taxi staan op de Haaksbergerstraat in Enschede. Het leek alsof zij ruzie hadden, waarop de agenten op de groep afstapten en vroegen wat er aan de hand was. De drie vertelden de rit niet te willen betalen. Ze begonnen meteen tegen de agenten te schreeuwen. De agenten vroegen hen om rustig te zijn en wat afstand te houden zodat zij het een en ander konden noteren. Een van de drie begon echter tegen een agent te duwen en toen ook de tweede persoon zich ermee ging bemoeien, liep de boel uit de hand. De drie reageerden heel agressief naar de agenten toe. De agenten wilden de drie aanhouden maar zij verzetten zich hevig. Een van hen greep een agent bij de keel, waarop deze pepperspray moest gebruiken om de man onder controle te krijgen. Een tweede verdachte sloeg bij de aanhouding een van de andere agenten in het gezicht. Alledrie werden uiteindelijk onder controle gebracht en naar het politiebureau overgebracht. Het gaat om drie personen uit Enschede, mannen van 25 en 33 jaar en een vrouw van 42 jaar. De 33 jarige verdachte bleef ook in de auto vervelend, hij beledigend en bedreigde een van de agenten. De drie zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De taxichauffeur is getuige geweest en zal nog gehoord worden. (06-019534)

Vrouw slaat portier

Politie houdt de verdachte aan

Oldenzaal

De politie hield zondag 12 februari omstreeks 03.45 uur op de Markt in Oldenzaal een 22 jarige vrouw uit Haaksbergen aan. De vrouw wordt ervan verdacht een medewerker van een horecagelegenheid aldaar midden in het gezicht te hebben geslagen omdat zij niet naar binnen mocht. De 22 jarige vrouw is inmiddels heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De medewerker, een 28 jarige Enschedeër, komt nog aangifte doen. (06-019642)

Winkeldief aangehouden

Man wordt door personeel betrapt op diefstal en even later aan de politie overgedragen

Enschede

Personeel van een winkel in de Klanderij in Enschede betrapten zaterdagmiddag 11 februari een man op het stelen van een MP3-speler. Medewerkers hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De man wordt ervan verdacht ook op 10 december 2005 een MP3-speler uit de winkel te hebben gestolen. De verdachte, een 29 jarige Enschedeër, is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-019314)

Man beledigt politieagent

Man scheldt politieagent uit en wordt daarop aangehouden

Hengelo

Zaterdagmiddag 11 februari ziet een politieagent op de Willemstraat in Hengelo een auto staan met een gladde voorband en zegt de bestuurder van de auto proces-verbaal aan. Op dat moment begint een 32 jarige Hengeloër, die als passagier in de auto zit, tegen de agent te schelden. De agent houdt de 32 jarige man aan wegens belediging. De 32 jarige is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-019423)

Kentekenplaten gestolen

Politie houdt twee verdachten aan

Oldenzaal, Hengelo

Zaterdagavond 11 februari zag een getuige omstreeks 22.50 uur dat op de carpoolplaats aan de N342 in Oldenzaal twee mannen verdacht met een auto bezig waren. Politieagenten gingen een kijkje nemen en troffen de twee mannen bij de auto aan. Zij waren bezig andere kentekenplaten op de auto te bevestigen. Beiden verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol. De agenten hielden de twee aan, een 34 jarige man uit Oldenzaal en een 24 jarige man uit Osterwald. Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de kentekenplaten weggenomen zijn vanaf een auto die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Breemarsweg in Hengelo. Door de eigenaar van het bedrijf is inmiddels aangifte gedaan. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-019518)

Man houdt zich verdacht op

Een man houdt zich verdacht bij een school op en als hij zich niet kan legitimeren, houdt de politie hem aan

Enschede

Zaterdag 11 februari zagen surveillerende politiemensen omstreeks 05.50 uur een man met een fiets bij een school lopen en spraken hem aan. De agenten vertrouwden het niet en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. De man zei deze niet bij zich te hebben, waarop de agenten hem vroegen mee te gaan naar het politiebureau. Zij stelden hem voor zijn fiets af te sluiten. De man zei echter dat het wel goed was, dat zijn fiets zo wel kon blijven staan. Toen de agenten doorvroegen, vertelde de man dat hij de fiets zonder toestemming van iemand had meegenomen. Wie die iemand was, kon hij niet zeggen. De agenten hielden de verdachte aan. Nader onderzoek wees uit dat het ging om een 29 jarige Hengeloër. Hij is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-019243)