Ingezonden persbericht

PERSBERICHT CULTUUR/RTV/MEDIA
Zondag 6 november 2005
Archief Kink FM NightLiveXS Awards | http://www.livexs.nl/?xs=2275

--

nominatie-ronde Kink FM NightLiveXS Awards 2006 van start

2e editie Kink FM NightLiveXS Awards opnieuw in Paradiso

Amsterdam | Op zondag 12 februari 2006 zal de tweede editie van de Kink FM NightLiveXS Awards plaatsvinden in Paradiso Amsterdam. NightLiveXS-programmamakers Willem Roose en Klaas Leegwater maakten de datum deze week bekend op de landelijke radiozender Kink FM. Vanaf heden kan door lezers van LiveXS Popmagazine en luisteraars van NightLiveXS op Kink FM worden genomineerd. De publieksstemming zal op vrijdag 23 december starten. Ook bij de 2e editie zullen tien awards worden uitgereikt aan de alternatieve muziekwereld. Een tiental veelbelovende acts uit binnen-, en buitenland zal komen optreden. De uitreiking zal rechtstreeks te volgen zijn in een rechtstreekse marathon-uitzending op Kink FM en Fabchannel.

De Kink FM NightLiveXS Award Ceremony wordt ditmaal pas half februari georganiseerd opdat het publiek de kans krijgt op alle in 2005 uitgebrachte albums en georganiseerde festivals en concerten te stemmen. Uiteraard worden op 12 februari de winnaars van de tien NightLiveXS Awards 2006 bekendgemaakt en uitgereikt door celebraties uit de alternatieve muzieksector in Nederland.

Ook dit jaar worden de Kink FM NightLiveXS Awards georganiseerd zonder jury, subsidie of inmenging van authoriteiten. De lezer van LiveXS en luisteraar van Kink FM bepaald de uitslag van iedere categorie:

1. Beste Podium Nationaal
2. Beste Festival Nationaal
3. Beste Concert (Benelux)
4. Beste Live-act Nationaal
5. Beste Live-act Internationaal
6. Beste Album Nationaal
7. Beste Album Internationaal
8. Beste Nieuwkomer op podia en festivals
9. Wat willen we niet meer zien of horen in 2006
10. Kink FM NightLiveXS Outstanding Achievement Award 2005

Lezers van LiveXS en luisteraars van NightLiveXS kunnen vanaf heden tot en met zondag 11 december suggesties doormailen en aangeven welke genomineerden verkiesbaar zouden moeten komen voor één van bovengenoemde NightLiveXS Awards via het inputformulier op http://www.livexs.nl of mailen naar awards@livexs.nl. Vanaf 23 december tot en met 27 januari kan er dit jaar worden gestemd.

Vorig jaar wisten organisatoren Kink FM en LiveXS Popmagazine te verrassen met de succesvol verlopen alternatieve Award Ceremony. De eerste editie op zondag 23 januari 2005 was de opmaat naar de tiende verjaardagen van LiveXS en Kink FM. Het werd een legendarische avond dankzij unieke optredens van onder andere Green Lizard (het laatste mèt gitarist Willy Tjon Ajong), Lilian Hak, Triggerfinger en awards voor bijvoorbeeld Voicst (beste album nationaal), Face Tomorrow (beste live-act NL) en de Nova-redactie wegens uitermate dubieuze berichtgeving over het clubcircuit (wat willen we niet meer zien of horen in 2005). Nighttown-directeur Harry Hamelink ontving de allereerste Kink FM NightLiveXS Outstanding Achievement Award.

--

Meer informatie: http://www.livexs.nl | http://www.kinkfm.com

--