Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 14 februari, 9.30 uur

De commissie houdt een hoorzitting over het ontwerpbestemmingsplan Nieuw Crooswijk. De gemeenteraad besloot onlangs om het burgerinitiatief, waarmee een alternatief plan voor de herstructurering van Nieuw Crooswijk werd gepresenteerd, niet in behandeling te nemen omdat het niet aan de gestelde criteria voldeed. Op verzoek van de commissie zijn de indieners nu uitgenodigd om hun plan voor Nieuw Crooswijk toe te lichten. Zij doen dit voorafgaand aan de hoorzitting. Het alternatieve plan wordt betrokken als de Raad de vaststelling van het bestemmingsplan Nieuw-Crooswijk bespreekt.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 15 februari, 9.30 uur

De nota Buitenreclame Rotterdam wordt gepresenteerd. Deze nota vormt het uitgangspunt voor het Rotterdamse reclamebeleid. Verder bespreekt de commissie de eindevaluatie van het project Containerisatie van de Roteb. De nieuwe inzamelingswijze van huishoudelijk afval is vanaf de afronding van het project een reguliere bedrijfsactiviteit van de Roteb geworden. Op verzoek van de commissie staat het Graffiti-advies van de Rotterdamse Jongerenraad op de agenda. In het advies doet de Jongerenraad een aantal aanbevelingen, waaronder de oproep om een integraal graffitibeleid op te zetten.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 15 februari, 14.00 uur

De commissie adviseert over het uitvoeringsprogramma Rotterdams Onderwijsbeleid 2005-2010. De gemeente, de schoolbesturen en de Regionale OpleidingsCentra (ROCs) hebben tien actiepunten uitgewerkt en voorzien van realistische doelen. Aan het einde van het schooljaar 2009-2010 moeten deze zijn gerealiseerd. Verder spreekt de commissie over het besluit van het college om met ingang van 1 januari 2008 200 ouderconsulenten aan te stellen in het basisonderwijs. Hiermee wordt het werk van de buurtmoeders en de wijkconsulenten van de felicitatiediensten voortgezet. Tot slot spreekt de commissie over het Centrum Educatieve Dienstverlening.

Vergadering gemeenteraad

Donderdag 16 februari, 14.00 uur, raadzaal

De gemeenteraad debatteert over de verantwoording van het college over de collegeperiode 2002-2006. Hij doet dat aan de hand van het rapport Het nieuwe elan van Rotterdamen zo hebben we dat gedaan, het Rekenkamerrapport Resultaten Tellen en het voorstel van het presidium naar aanleiding van het Rekenkamerrapport. Ook bespreekt de raad het voorstel aan de minister van VROM om een aantal inkomen uit werk-gebieden aan te wijzen op grond van de zogenoemde Rotterdamwet. Daarbij komt ook het voorstel aan de orde om de Huisvestingsverordening Rotterdam 2003 te wijzigen. Tot slot bespreekt de gemeenteraad het verkoopproces van aandelen in Holding AVR-Bedrijven N.V. (AVR) en de motie-Salhi e.a. over het omzetten van ID-banen in reguliere banen door middel van de subsidievoorwaarden.

Live uitzending raadsdebat vanaf 20.00 uur

Vanaf 20.00 uur zal de raadsvergadering live uitgezonden worden via internet (www.rotterdam.nl). Aan de orde is dan de verantwoording van het college over de collegeperiode 2002-2006.

Bron: Griffie, 10-02-2006