Ingezonden persbericht


Persbericht
14 februari 2006

DEZE WEEK IN HET GRONINGER MUSEUM

13 februari 2006 - 19 februari 2006

Professor Van Giffen ontrafelt het geheim van de wierden in het Groninger Museum. Een spectaculaire virtuele reconstructie, bijzondere voorwerpen, attributen, foto s en een 19e eeuwse museumzaal brengen u in de sfeer van het verleden. In het kader van de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden organiseert het Groninger Museum elke zondag een familiezondag, en op andere dagen activiteiten voor jong en oud.

Poppentheater drie in de kast
Albert logeert bij opa Ab. Dat is leuk want opa Ab weet veel van archeologie, over vondsten uit andere tijden, met vaak spannende verhalen . De tijd van Ab is een beeldend en levendig poppenspel over de verrassende verhalen die achter de vondsten schuilen. Drie in de kast bedenkt, ontwerpt en maakt sinds 1998 poppenspel voor kinderen. De tijd van Ab is speciaal bij deze tentoonstelling gemaakt. Wanneer: zondag 19 februari
Waar: auditorium, Groninger Museum
Hoe laat: 14.00 uur en 15.30 uur
Voor wie: kinderen van 4-12 jaar
Kaarten: deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker

Audiotour & Van Giffen Trek
Speciaal voor deze tentoonstelling is er een bijzondere audiotour ontwikkelt. De audiotour is ingesproken door Egge Knol, conservator van het Groninger Museum. Speciaal voor kinderen is er de Van Giffen Trek: een speurtocht door de tentoonstelling.

Rondleidingen
Speciale rondleidingen over de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden door gidsen van het Groninger Museum. Wanneer: iedere zondag
Waar: start- en verzamelpunt informatiebalie benedenhal Hoe laat: 12.00 en 14.00 uur (volwassenen) 14.00 uur (kinderen v.a. 6 jaar) Kaarten: 2,50 (exclusief entree museum) op de dag zelf verkrijgbaar bij de informatiebalie in de entreehal.

Noot aan de redactie
Samenstelling tentoonstelling Groninger Museum: Egge Knol en Mark Wilson Fotobijschrift: De wierde Ezinge (Groningen) was groot en besloeg ooit de hele horizon van deze foto. Rechts de ijsbaan in een afgegraven deel van de wierde. Foto Hans Sas, Warfhuizen Collectie Groninger Museum. Foto Groninger Museum, John Stoel.