Provincie Noord-Brabant


14 februari inhoudelijke bespreking in Moerdijk

Provinciale Staten houden deur open voor ontwikkeling Moerdijkse Hoek

De meerderheid van Provinciale Staten vindt dat de oorspronkelijke plannen voor de aanleg van industrieterrein Moerdijkse Hoek niet zondermeer opgegeven mogen worden. Provinciale Staten willen dat eerst alle relevante gegevens nog een keer tegen het licht worden gehouden.

In hun vergadering van 20 januari hebben Provinciale Staten forse kritiek geuit op de communicatie van GS over de wijziging van de plannen rond Moerdijkse Hoek. Niet alleen Provinciale Staten, de opdrachtgever van het plan, maar ook andere betrokken partijen zijn compleet verrast met het GS-besluit , concludeerden met name de fractievoorzitters van CDA en VVD.
Daarnaast twijfelden statenleden aan de waarde van de cijfers van het Centraal PlanBureau omdat deze niet voor regionale doeleinden geschikt zouden zijn.

De Commissie Moerdijke Hoek spreekt op 14 februari inhoudelijk verder over het Afsprakenkader Zeehaventerrein Moerdijk, het alternatieve plan van GS en gemeente Moerdijk. De vergadering zal vanaf 19.30 uur op locatie worden gehouden in de gemeente Moerdijk. Provinciale Staten zullen vervolgens op 10 maart hun definitieve standpunt hierover innemen.




Provincie Noord-Brabant