Gemeente Epe


Aanslagen gemeentelijke belastingen binnenkort op de mat

Woonlasten dalen aanzienlijk

Binnenkort worden de jaarlijkse aanslagen gemeentelijke belastingen weer verzonden. Het gaat om de onroerende-zaakbelasting, afvalstoffenheffing, rioolrechten en de hondenbelasting. De totale woonlasten zijn voor huiseigenaren en huurders aanzienlijk gedaald. Daarnaast ontvangen gebruikers van woningen niet langer een aanslag onroerende-zaakbelasting.

Verlaging woonlasten

De tarieven voor de afvalstoffenheffing en de rioolrechten zijn verlaagd. Dit zorgt ervoor dat de woonlasten voor huiseigenaren dalen met gemiddeld 30%. De woonlasten voor huurders dalen gemiddeld zelfs met 45%. Bij de aanslag stuurt de gemeente, net als vorig jaar, een belastinggids mee, waarin informatie over de gemeentelijke belastingen staan.

Direct na het verzenden van de aanslagbiljetten is het erg druk bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis. Het kan zijn dat, als men belt of langskomt, er een langere wachttijd is dan gebruikelijk. Na twee à drie weken is de grootste drukte meestal wel voorbij. Iedereen kan de gemeente ook via e-mail () of het Digitaal Loket benaderen (). In het Digitaal Loket staat meer informatie over de gemeentelijke belastingen.