Gemeente Rotterdam

Nr. 54

Nieuwe directeur Economie Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft een nieuwe directeur Economie. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de benoeming van Ivo Weekenborg in deze functie. De heer Weekenborg begint zijn werkzaamheden op 1 juni 2006.

Hoofdtaak van de directeur Economie van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) is het optimaliseren van het economisch klimaat in Rotterdam. Weekenborg (46) gaat leiding geven aan een team van circa 55 commerciële medewerkers, die meedenken met ondernemers en helpen bij het vinden van geschikte bedrijfshuisvesting.

De directeur Economie vormt samen met algemeen directeur Visser en directeur Grondzaken en Vastgoed Van Vliet de driehoofdige directie van het OBR. De functie van directeur Economie bij het OBR was sinds 15 november 2005 vacant.

Weekenborg is op dit moment nog werkzaam als regiodirecteur bij Randstad Uitzendbureau B.V. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk binnen het Rotterdamse bedrijfsleven, is lid van een taskforce van de Economic Development Board Rotterdam en brengt grote kennis van de arbeidsmarkt mee.

Weekenborg is benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging van maximaal twee jaar.

Noot voor de redactie/