Time : 2:02:21 PM
Date : Thursday, February 16, 2006
Sender Name: Delhaize Group

"Eetkommen van het hart 2006" of hoe Tom&Co zich actief inzet voor de opvang van achtergelaten dieren

Niet alle dieren leiden een gelukkig bestaan en velen onder hen worden door hun oneerbiedige, zelfs onverantwoordelijke baasjes in de steek gelaten. Daarom vatte Tom&Co in 1995 het idee op om de "Eetkommen van het hart" op te richten, vanuit een vrijgevige houding ten opzichte van verlaten dieren.

Om hun buikje rond te eten

De asielen voor honden en katten kunnen enkel blijven bestaan dankzij het werk van vrijwilligers en de vrijgevigheid van schenkers. Het voeden van deze honden en katten is een enorme hap uit het budget. Ieder jaar probeert Tom&Co het publiek bij dit prangend probleem te betrekken met de actie voor de "Eetkommen van het hart". Het doel is duidelijk: voldoende voedingswaren inzamelen.

Hoe kan men zijn steentje bijdragen?

... heel eenvoudig: van 2 tot 15 maart 2006 kunnen de klanten levensmiddelen en accessoires (voor honden en katten) kopen en deze op de daarvoor voorziene plaats, gewoonlijk in de inkom van de winkel, deponeren. Eens de actie voorbij is, komen de asielverantwoordelijken de schenkingen gewoon ophalen.

Enkele cijfers

Volgens een studie van het OIVO (Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties) in 2004, bezat 48% van de Belgen een huisdier. Het ging om een totaal van 4,89 miljoen dieren: 1,16 miljoen honden en 1,78 miljoen katten (vaak meerdere per gezin). Jammer genoeg eindigen meer dan 50.000 dieren in één of ander asiel. Er bestaat dus een reële noodzaak om in de behoeften van deze dieren te voorzien. We willen de opbrengst van de "Eetkommen van het hart" dan ook zoveel mogelijk verhogen. In 2005 werd 134.900 kg levenswaren ingezameld, een stijging van
16,4% ten opzichte van 2004. In 2006 willen we dit record nogmaals verbreken en nog meer verlaten honden en katten helpen!

Over Tom&Co
Tom&Co en Animal Center-Tom&Co zijn gespecialiseerd in voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en accessoires voor huisdieren: honden, katten, vissen, vogels, knaagdieren, ... Allemaal vinden ze in onze winkels precies wat ze nodig hebben of leuk vinden.

Tom&Co en Animal Center-Tom&Co verwelkomen u graag in één van de 99 winkels verspreid over heel België. Zoekt u een Tom&Co bij u in de buurt, surf dan naar: www.delhaize.be.

Persinformatie

Delhaize - Persrelaties Tom&Co
Laurence Jacques
Tel. : 02/412.20.84
Fax : 02/412.20.99
ljacques@delhaize.be