Politie Gelderland-Zuid

Controle om verkeersveiligheid te verbeteren

Nijmegen, 17-02-2006 o De politie heeft donderdagmiddag en -avond in het centrum van Nijmegen een controle gehouden om bestuurders bewuster te maken van het belang van verkeersveiligheid. Er werden 36 bekeuringen uitgeschreven.

De agenten controleerden met name de technische staat van voertuigen, snelheid, verlichting en het dragen van de gordel. Er werden op de Waalkade, Tunnelweg en de Bloemerstraat in totaal 109 bestuurders gecontroleerd. De belangrijkste overtredingen op een rij:

Elf mensen kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Negen bestuurders reden te hard, elf bromfietsers droegen geen helm, negen bestuurders hadden hun voertuig niet in orde en twee bestuurders reden tegen de verplichte rijrichting in. Twee bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid.

Eén taxichauffeur had geen werkmap bij zich, zijn taxameter was niet gekeurd en zijn rittenstaat was niet volledig ingevuld. Ook droeg deze bestuurder geen gordel. De politie gaat deze controles regelmatig houden.
(07)