Gemeente Nuth


10-02-2006

Een persbericht van de Parkstradredactie van het Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger over de Verkiezingstournee Op de Zeepkist die acht gemeenten in Parkstad Limburg en Nuth aandoet.

Nuth gaat Op de Zeepkist

Lijsttrekkers van de politieke partijen die op 7 maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen springen op maandagavond 20 februari vanaf 20.00 uur in t Trefcentrum, Wilhelminastraat 3 in Nuth letterlijk Op de Zeepkist. In een één minuut durend betoog zullen ze daar allen afzonderlijk proberen het publiek over te halen op hen te stemmen. Het publiek mag vervolgens zeggen wie er het beste uit de verf komt.

De zeepkist is de rode draad op de gevarieerd samengestelde verkiezingsavond die georganiseerd wordt door de Parkstadredactie van Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. Valt er nog wat te kiezen in uw dorp of stad, luidt de centrale vraag. En zo ja, wie zijn de gezichten achter de politieke partijen, wat willen zij, wat vinden zij en hoe denken ze dat te bereiken?

Uit een quiz onder de lijsttrekkers zal blijken wie de meeste kennis van plaatselijke zaken heeft. Na de pauze is er veel ruimte voor een politiek debat over typische items uit Nuth. Het publiek krijgt volop gelegenheid actief deel te nemen aan dat debat.

De presentatie van de avond is in handen van verslaggevers van Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. Nuth op de Zeepkist is de zevende in een reeks van acht verkiezingsavonden die in alle Parkstadgemeenten en Nuth worden gehouden. De avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen en beginnen om 20.00 uur.