Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan het Stationsplein

Van 20 tot en met 24 februari 2006 werkt de gemeente aan het verwijderen van de bussluizen op het Stationsplein. Ter bescherming van de loopbrug worden op 28 februari nog twee hoogteportalen aangebracht. Dit in verband met de maximale doorrijhoogte van 3.10 meter. De aanwezige belijning wordt aangepast en er wordt nieuwe belijning aangebracht. Aansluitend gaat het Stationsplein open voor alle verkeer. Het doel van de opening van het Stationsplein is het tegengaan van sluipverkeer door de parkeergarage van het winkelcentrum. Een bijkomend argument is het verlevendigen van het plein dat vooral in de avonduren door een aantal treinreizigers als onprettig werd ervaren. De maatregel is een proef voor een jaar. Daarna zal met de betrokken partijen de openstelling van het Stationsplein worden geëvalueerd.

Voet/fietsbrug Atolpad - Hollandsch diep - De Vallei

Op maandag 20 februari 2006 start de gemeente het groot onderhoud aan de voet/fietsbrug Atolpad - Hollandsch diep - De Vallei. Als het weer meewerkt, is de verwachting dat de brug vóór zaterdag 25 februari 2006 gereed is. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar zolang het dek van de brug nog niet is aangebracht, kunt u van de brug geen gebruikmaken.

Fietstunnel Ketensedijk - Algeraweg

situatieschets

Op dinsdag 21 februari 2006 gaat een onderzoeksbureau de holle ruimten onder de fietstunnel Ketensedijk - Algeraweg inmeten. Het onderzoek duurt één werkdag. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Tijdens de werkzaamheden is één weggedeelte van de tunnel afgesloten. Het andere gedeelte is open voor gebruik.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u bellen met het Informatiecentrum (zie wegwijzer).