RTL Group

Technisch directeur Martin van Geel over zijn geruchtmakende transfer naar Ajax in 'Voetbal Insite' bij RTL 7

Op maandag 20 februari is Martin van Geel te gast in de wekelijkse voetbal-talkshow Voetbal Insite bij RTL 7. Van Geel, de technisch directeur van Ajax, maakte afgelopen zomer een geruchtmakende overstap van AZ naar de Amsterdammers. Als technisch directeur van de hoofdstedelijke club is hij bezig met het opbouwen van een nieuw elftal. Voor komende seizoen zijn Kenneth Perez en Jaap Stam al vastgelegd. De vraag is wie hen nog zullen volgen, want Ajax presteert dit seizoen onder de maat. De ploeg van trainer Danny Blind staat op ruime afstand van koploper PSV en moet vechten voor een Champions League play-off plaats. Ondanks de sportieve malaise speelt Ajax komende woensdag (22 februari) in de achtste finales van de Champions League tegen Inter Milan. De Italianen verschijnen gehavend aan de start, want zowel Alvaro Recoba als Juan Veron zijn geblesseerd.

Martin van Geel voetbalde tussen 1977 tot 1995 voor Willem II, Roda JC en Feyenoord. Hij begon en eindigde zijn actieve loopbaan als voetballer in Tilburg en debuteerde daar ook als technisch directeur. Na zijn periode bij Willem II (met als hoogtepunt een tweede plaats in de competitie en plaatsing voor de Champions League) verhuisde hij naar AZ, waar hij net als bij Willem II met Co Adriaanse successen behaalde (onder andere de halve finale van de UEFA Cup). Zijn overgang naar Ajax in de zomer van 2005 werd hem door de Alkmaarse club en haar fans niet in dank afgenomen en kwam hem op een verbale reprimande van AZ-voorzitter Dirk Scheringa te staan.

Uitzending: RTL 7, maandag 20 februari, tussen 20.30 en 21.30 uur.


---

---------------

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl

© 2006 RTL Nederland / IP