Gemeente Heusden


De leerbanenbus komt naar Nieuwkuijk en Drunen op maandag 20 februari Basisschool t Palet krijgt tijdelijke huisvesting op speelveld aan de Jan Steenstraat
College Heusden verhaalt schade op vernielers
College Heusden ontstemd over onjuiste feitenweergave zaak Van Hulten Verkeersplein aansluiting Heusden (nr. 42) wordt veiliger (A59-N267) Nieuwe luchtfotos van Heusden
Nieuwe milieuvriendelijke hondenpoepzuiger in Heusden De leerbanenbus komt naar Nieuwkuijk en Drunen op maandag 20 februari 16-2-2006

In het kader van het project Werkstation Leerbanen Midden-Brabant gaan maandag 20 februari burgemeester Willems en wethouder Klijs van Heusden samen met jongeren en enkele werkgevers (vertegenwoordigers) met de leerbanenbus op bezoek bij een 15tal bedrijven op industrieterrein Nieuwkuijk en bedrijvenpark Groenewoud. Het doel is werkgevers te informeren over de noodzaak van leerbanen voor jongeren en hen te bewegen leerbanen beschikbaar te stellen, bij voorkeur in de sectoren productie, verkoop, schoonmaak, transport en administratie. Werkgevers kunnen aan het einde van het bezoek een antwoordkaart invullen met het aantal leerbanen dat zij beschikbaar hebben. Tussen 13.00 en 17.00 uur bezoekt het gezelschap, opgesplitst in drie groepen, in totaal 15 bedrijven.

Achtergrond
In Midden-Brabant volgen duizenden jongeren een opleiding op het VMBO en het ROC (MBO). Zij hebben in het kader van hun opleiding een leerbaan nodig. Dat is werk gecombineerd met opleiden (deeltijdopleiding: BBL) of een stageplaats (dagopleiding: BOL). Ook gekwalificeerde jongeren met een afgeronde opleiding en diploma (met een startkwalificatie) staan in groten getale langs de kant. Zij hebben een leerbaan nodig om werkervaring op te doen, hun CV actueel te houden en op die manier zicht te krijgen op werk. Veel jongeren slagen er in om op eigen kracht een leerbaan te verwerven. Maar een groot aantal (eind oktober 2005 telden we er nog 1220 in Midden-Brabant) lukt dat niet zonder hulp.

Basisschool t Palet krijgt tijdelijke huisvesting op speelveld aan de Jan Steenstraat 16-2-2006

Basisschool t Palet aan de Jan Steenstraat in Vlijmen gaat in mei 2006 voor een periode van ruim twee jaar verhuizen naar tijdelijke huisvesting op het speelveld omgeven door de Jan Steenstraat en Nicolaas Beetsstraat. Het huidige schoolgebouw is erg verouderd en bovendien recent getroffen door een beperkte brand.

Schoolbestuur, personeel en ouders van de school hadden in november 2005 de ernst van de situatie nadrukkelijk onder de aandacht van de gemeenteraad gebracht, waarop de raad toezegde om snel voor tijdelijke huisvesting te zorgen.
De nieuwe situatie is tijdelijk. Zodra de multifunctionele accommodatie Palet Vliedberg aan de Jan Steenstraat/Nassaulaan gereed is, zal de school daar een gloednieuw onderkomen krijgen.

De gemeente en het schoolbestuur hebben samen met de firma Unilux een bouwplan ontwikkeld. De tijdelijke huisvesting bestaat uit units van zeer goede kwaliteit zodat er een prima schoolgebouw komt te staan met voldoende ruimte en faciliteiten. Er wordt nog onderzocht wat de beste speelgelegenheid zal zijn voor de leerlingen.

Het bouwplan voor het tijdelijke gebouw wordt binnenkort aangevraagd en vervolgens gepubliceerd, waarna de mogelijkheid bestaat om daarop te reageren. Voor omwonenden van het speelterrein organiseert de gemeente op dinsdag 21 februari een informatiebijeenkomst. vorige pagina naar boven

College Heusden verhaalt schade op vernielers 16-2-2006

Het college van Heusden tijdens de college vergadering van 14 februari de inventarisatie van de vernielingen tijdens de kerstperiode besproken. Er zijn inmiddels 91 vernielingen vastgesteld. Het college verwacht niet dat er meer vernielingen geconstateerd zullen worden en neemt nu juridische stappen om de schade te verhalen.

De 91 vernielingen hebben betrekking op speeltoestellen, prullenbakken, abris en de jongeren ontmoetingsplaats (JOP) aan de Prins Hendrikstraat. Het college heeft besloten om geen nieuwe Jop te plaatsen.

De gemeente Heusden heeft inmiddels aangifte gedaan van alle vernielingen en heeft verzocht om schadebemiddeling. Onder schadebemiddeling wordt verstaan: wanneer verdachten zijn aangehouden de schade op hen verhaald zal worden. Zo zal schade verhaald worden op de aangehouden verdachten die na politieonderzoek bekend zijn geworden van de schoolbrand in Oudheusden.

De gemeente maakt na de zomervakantie samen met verschillende partners zoals politie, brandweer en jongerenwerk een actieplan om de schade in 2006 tussen kerst en nieuw te beperken.
vorige pagina naar boven