Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 februari 2006

f95fff.gif

Ontwerpers geven visie op Mercatorplein

Filmdocumentaire 'Dit is De Baarsjes'

Stadsdeel De Baarsjes werkt hard met en voor zijn bewoners aan een levendig, gevarieerd, aantrekkelijk stadsdeel. En dat werpt zijn vruchten af: het stadsdeel is steeds populairder om in te wonen, te werken en te leven.

De komende tijd krijgt het Mercatorplein nog een duwtje in de rug om uit te groeien tot de huiskamer van de buurt. Eén waar alle bewoners van De Baarsjes graag komen. Om in de zon te zitten, een praatje te maken, een drankje te drinken of iets te eten.

Vijf ontwerpbureaus (Handle with Care, MTD Landschapsarchitecten, Atelier Quadrat, Juurlink & Geluk en CH & Partners) geven maandagavond 20 februari, vanaf 19.30 uur (Joop Westerweelschool, Balboaplein 44) hun toekomstvisie op het Mercatorplein. Bewoners kunnen reageren op de voorstellen. Uiteindelijk gaat het stadsdeel met één bureau in zee om vooraleerst het plein op te knappen.

Filmdocumentaire

Daarnaast vertoont het stadsdeel de door AT5 producties geproduceerde filmdocumentaire 'Dit is De Baarsjes', over de stedelijke vernieuwing in het stadsdeel. Én geeft de Aslan muziekschool een workshop trommelen.

voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van Opstal van de afdeling Communicatie, telefoon: 020 5892 762 of 06 1299 1741.


----------

Klik hier voor diverse contactgegevens van Stadsdeel De Baarsjes.