Travel Unie International Nederland N.V.

Jan heppener nieuwe directeur arkefly

Met ingang van aanstaande maandag, 20 februari 2006, is Jan Heppener (58) benoemd tot directeur ArkeFly (TUI Airlines Nederland b.v.). Hij volgt in deze functie Carl Runge op, die per dezelfde datum het concern TUI Nederland zal verlaten.

Jan Heppener heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse luchtvaart. In 1965 begon hij als 18-jarige op de afdeling maintenance (onderhoud) van Martinair; daarna werkte hij vanaf 1968 twintig jaar lang in diverse posities bij Transavia, laatstelijk als Operationeel Directeur. Daarna volgde een periode als mede-eigenaar van Lucas Aviation (1988-1994), waarna hij voor korte tijd de luchtvaart verliet en als Algemeen Directeur werd aangesteld bij de ferrymaatschappij Stena Line Nederland.

De laatste jaren was Jan achtereenvolgens werkzaam als Directeur Marketing en Sales bij Air Holland II (1996-2000) en als Algemeen Directeur van Dutchbird (2000-2004). Vorig jaar was hij betrokken bij de oprichting van de nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij NL Airways, die uiteindelijk wegens de terugtrekking van de belangrijkste financier niet van de grond kwam.

Hoewel het financieel niet goed afliep met Air Holland II en Dutchbird, bestaat er geen enkele twijfel over de ervaring en de kwaliteiten van Jan Heppener om een luchtvaartmaatschappij te leiden, zeker niet binnen een financieel kerngezonde onderneming als TUI Nederland / ArkeFly.