Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Koos de Ronde wint Euroregio-treffen

20/02/2006

Sögel, 20 februari 2006
Zondagmiddag heeft vierspanrijder Koos de Ronde de derde wedstrijd van de Euregio-Cup 2005/2006 in het Noordduitse Sögel op zijn naam geschreven. Tweede werd de Duitser Rainer Duen met 15 seconden achterstand, gevolgd door diens landgenoot Christoph Sandmann.

De Euregio-Cup is een indoorcompetitie over vier wedstrijden in Denekamp, Twist (Duitsland), gisteren in Sögel en volgende maand de finale in Bathmen met top-vierspanrijders uit Nederland & Duitsland. 'Christoph Sandmann organiseert de indoor in Sögel en op zijn verzoek ben ik vandaag aan de start gekomen, niet met mijn wereldbeker-span, maar met een alternatief span - twee bonte paarden uit mijn vader's vierspan en een schimmel van mijn moeder, maar het liep lekker. Het parcours vond ik te technisch, maar ik bleek uiteindelijk toch de minste problemen te hebben. In beide rondes zette ik de snelste tijd neer met alleen een balletje in de eerste omloop. Christoph was ook mijn "concurrent" vorige maand voor kwalificatie voor de finale van de wereldbeker en het was dus een lekker gevoel om hem in een directe strijd hier te kloppen. Al was deze opstelling van mijn span een geslaagd experiment, in Gothenburg in april zal ik wel met geroutineerde span aan de start komen, maar tevreden ben ik zeker over vandaag,' aldus Koos de Ronde.

Al braken de overige twee Nederlanders deze maal geen potten in dit Euroregio-treffen - in het negen koppen tellende deelnemersveld werd Hans Heus vierde en Mark Weusthof zesde - toch gaat Weusthof na drie wedstrijden aan de leiding in het tussenklassement, die het eerste wedstrijd in Denekamp won, gevolgd door Heus, winnaar in Twist. Aangezien De Ronde niet in Denekamp en Twist aan de start kwam, bezet hij momenteel de vierde plaats achter Sandmann.

De finale van de Euroregio-Cup 2005/2006 wordt verreden op dinsdagavond 28 maart a.s. in Bathmen (