Gemeente Beverwijk


20-02-2006 Ontwikkelovereenkomst Meerplein ondertekend

BEVERWIJK - Op vrijdag 17 februari 2006 hebben het college van B&W met Hopman Interheem Groep BV, Meijer Projectontwikkelingsmaatschappij B.V. / van Lith Beheer B.V. en Lokhorst B.V. een ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de uitvoering van de plannen op het Meerplein/St. Agathaplein. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats nadat de gemeenteraad op 16 februari had ingestemd met het sluiten ervan en na het akkoord bevinden van het kopen door de gemeente van de parkeerplaatsen in de te bouwen parkeerkelder onder het Meerplein.
Door de ontwikkelovereenkomst met de gemeente kan de ontwikkelaar contractuele afspraken gaan maken met gegadigden voor de detailhandel, leisure en horeca.

Kwaliteitsimpuls
In het plan zijn een aantal bijzondere objecten opgenomen, zoals bijvoorbeeld de "Spaanse trappen" tegenover de Viaductweg, het aanzicht van de "kade" langs de Wijckermolen en de koepels op de centrale appartementengebouwen. Dit worden beeldbepalende elementen in de nieuwe binnenstad. Dit betekent een belangrijk kwaliteitsimpuls voor de binnenstad.

Financieel haalbaar
In de overeenkomst staat ook dat het plan financiële haalbaar is. De ontwikkelaar ontwikkelt het plan voor eigen rekening en risico en vergoedt de historische en toekomstige kosten die de gemeente maakte. De gemeente koopt de parkeerplaatsen en exploiteert de parkeerkelder.

Vervolg
Het komende jaar werken beide partijen aan een definitief plan. Binnen één jaar moet het plan zover zijn dat op 24 januari 2007 de definitieve realisatieovereenkomst kan worden gesloten. De daadwerkelijke bouw kan dan medio 2007 starten.

Klankbordgroepen
Op 9 februari 2006 was de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep voor het Meerplein/ St. Agathaplein. Op deze bijeenkomst is op constructieve wijze gesproken over de plannen. Aanwezig waren vertegenwoordigers van bewonersverenigingen, verenigingen van eigenaren, belangenverenigingen, winkeliers verenigingen, het instituut midden- en kleinbedrijf, en de Kamer van Koophandel KVK. Men was positief over het plan en ziet graag spoedige uitvoering.