AutoRai

Scherpe prijsstelling voor Mitsubishi L200 SUT

(2/20/2006)
Mitsubishi heeft de prijzen van de nieuwe pick-up, de L200 DI-D, bekendgemaakt. De innovatieve Sports Utility Truck (SUT) verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar op de Nederlandse markt met een concurrerende prijsstelling. Het model wordt leverbaar vanaf 17.950 euro, exclusief BTW/BPM.
In vergelijking tot de concurrentie zijn de prijzen van de nieuwe L200 DI-D zonder meer scherp, helemaal als de uitrusting en eigentijdse uitstraling worden meegewogen. De netto catalogusprijs exclusief BTW/BPM bedraagt ⬠17.950,- voor de basisuitvoering van de L200, de Single Cab Inform. De Club Cab Invite staat vanaf ⬠19.950,- in de boeken en de L200 Double Cab Invite is verkrijgbaar vanaf ⬠21.200,-.

Design
Zijn onderscheidende uiterlijk onderschrijft dat de L200 Sports Utility Truck vele mogelijkheden biedt aan zijn gebruikers. Voor het ontwerp van de nieuwe L200 deden de designers van Mitsubishi inspiratie op bij de Pajero Evo 2+2 Concept uit 2002 en de Pajero Evolution Racer. De nieuwe L200 heeft hetzelfde stoere voorkomen, de herkenbare messcherpe lijnen en kenmerkende Mitsubishi-grille. Daarnaast creëerden de designers een passagierscompartiment dat meer ruimte biedt dan enige andere auto in dit segment. Het interieur, met ondermeer een uitgesproken modern dashboard, zet het fraaie lijnenspel van het exterieur voort en benadrukt dat de L200 SUT méér is dan een standaard pick-up.

Echte rijmachine
De L200 is in drie carrosserievarianten leverbaar: een Single Cab met één zitrij, een Club Cab met extra bergruimte achter de voorstoelen, en een Double Cab met vijf zitplaatsen en vier deuren. Naast het Easy Select 4WD-systeem, bekend van de vorige L200, zijn de luxere uitvoeringen van de nieuwe L200 uitgerust met het Super Select 4WD-systeem van de Pajero. Daarnaast hebben de luxere varianten actieve stabiliteits- en tractiecontrole (MASC/MATC), waarmee deze SUT over rijcapaciteiten beschikt die uniek zijn voor een auto in het segment van middenformaat pick-ups. Bovendien heeft de L200 een zeer kleine draaicirkel (slechts 11,8 meter) waarmee hij concurrenten ruimschoots het nakijken geeft.

De nieuwe Mitsubishi L200 DI-D wordt aangedreven door een krachtige, nieuw ontwikkelde dieselmotor. Deze soepele en efficiënte common-rail turbodieselmotor met intercooler levert een maximumkoppel van 314 Nm bij 2.000 t.p.m.; het vermogen bedraagt 136 pk. De zuinige 2,5-liter krachtbron is voorzien van directe injectie en voldoet aan de Euro4-emissienorm.
Medio mei wordt een Power Kit als accessoire leverbaar, waarmee de prestaties stijgen tot circa 410 Nm en 165 pk.

Dankzij het nieuw ontworpen chassis, opgebouwd van staal dat met waterdruk is gevormd, de â nieuwe â onafhankelijke voorwielophanging en de dynamische achterwielophanging is hij zowel op de weg als in het terrein een echte uitblinker. Zoals men dat van een Mitsubishi gewend is, combineert de nieuwe L200 uitmuntend rijcomfort met uitstekende off-roadcapaciteiten.

Value for money
De L200 is in drie uitrustingsniveaus leverbaar: Inform, Invite en Intense. De Inform (alleen als Single Cab) is standaard uitgerust met inschakelbare Easy Select 4WD, ABS met EBD, elektrisch bedienbare ramen en centrale portiervergrendeling.
De Invite (zowel Club Cab als Double Cab) voegt daar airconditioning, een in carrosseriekleur gespoten voorbumper en een in hoogte verstelbare bestuurders-stoel aan toe.
De Intense uitvoering (zowel Club Cab als Double Cab) is bovendien standaard uitgerust met Super Select 4WD, Mitsubishi Active Stability Control (MASC), Mitsubishi Active Traction Control (MATC), mistlampen voor, 17â lichtmetalen velgen, Mitsubishi Audio met cd-/MP3-speler, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, climate control, elektrisch bedienbare achterruit (Double Cab), centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een lederen stuurwiel.

BedrijfsautoRAI.nl