Gemeente Alkemade


Acht inschrijvingen bankjesproject 2006

Na het succes van 2005, heeft de gemeente Alkemade ook in 2006 weer een creatieve ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Als thema is net als de vorige keer gekozen voor het ontwerpen en het daadwerkelijk maken van banken. De inschrijftermijn is verstreken en er hebben zich acht teams aangemeld voor deze wedstrijd. De bedoeling van de wedstrijd is dat de mensen uit de gemeente Alkemade, ongeacht leeftijd, opleiding of culturele achtergrond, zich actiever bezig gaan houden met kunst in de openbare ruimte. De bank moet stevig genoeg zijn om op te gaan zitten en moet minimaal één jaar buiten kunnen staan. De deelnemers mogen zelf de vorm, de kleur en de materialen kiezen. Ieder deelnemend team krijgt van de gemeente ¤200 ter beschikking om materialen van te kopen.

Woensdag 1 maart 2006 om 20.00 uur wordt een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis gehouden, waarvoor alle deelnemers die zich hebben aangemeld een uitnodiging ontvangen. De regels worden op die avond duidelijk uitgelegd. Vanaf 1 maart kunnen de ontwerpers werken aan hun zitbank. De deelnemers hebben ruim twee maanden de tijd om hun bank te maken. De banken worden geplaatst op het grasveld bij de Meerkreuk bij de bestaande banken. De kunstwerken worden begin juni 2006 in drie verschillende categorieën beoordeeld door een vakkundige jury. Het gaat om originaliteit, techniek en de totale performance.

Voor meer informatie over deze creatieve wedstrijd van de gemeente Alkemade kunt u contact opnemen met Michel Termond, tel. (071) 332 72 48.