Bex communicatie

Persuitnodiging

GrijsWerkt: Jongeren en ouderen hebben elkaar hard nodig.

DEN HAAG, 20 februari 2006 - De Regiegroep GrijsWerkt organiseert op 21 februari in sociëteit De Witte aan het Plein in Den Haag een bijeenkomst waarbij het eerste exemplaar van het boek De vergrijzing leeft: kansen en keuzen in een verouderende samenleving aan Staatssecretaris Henk van Hoof en aan de voorzitters van de Stichting van de Arbeid (Agnes Jongerius en Bernard Wientjes) wordt aangeboden. Het boek onder redactie van Frank Heemskerk (lid Tweede Kamer) en Dolf van den Brink (Hoogleraar en ex lid RvB ABN-AMRO) gaat over vergrijzing met een accent op het generatieconflict en pensioenen. Aansluitend vindt een forumdiscussie o.l.v. Ed Nijpels (voorzitter Regiegroep GrijsWerkt) plaats onder de titel Jongeren en ouderen hebben elkaar hard nodig. De forumleden zijn Agnes Jongerius (Voorzitter FNV) en Bernard Wientjes (Voorzitter VNO-NCW), Dolf van den Brink, Frank Heemskerk en Jan van Zijl (Voorzitter RWI en lid van de Regiegroep GrijsWerkt).

Het boek uitgegeven door Prometheus Bert Bakker is een bloemlezing van hedendaagse bijdragen van o.a.: Kees Schuyt, Roel in het Veld, Bas Jacobs, Wim de Ridder, Bert de Vries, Guus Boender etc. Vanuit GrijsWerkt is een bijdrage van Jan van Zijl opgenomen met de titel Jongeren en ouderen hebben elkaar hard nodig.

Het zijn niet de ouderen die nu de arbeidsmarkt verlaten die het werkelijke probleem van de vergrijzing vormen. stelt Jan van Zijl in het boek, maar de jongeren die nu voor het eerst op de arbeidsmarkt verschijnen. Zij zijn nog niet vertrouwd met de gedachte dat zij in de toekomst mogelijk langer zullen moeten werken: in uren, weken en jaren.

Wie gaat er voor de vergrijzing opdraaien en ziet men dit wel als een collectief probleem dat ook van iedereen een bijdrage vraagt? Vragen die tijdens de discussie zullen worden beantwoord. Niet alleen door de leden in het forum maar ook door de genodigde gasten waaronder vooraanstaande vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, werkgevers en werknemersorganisaties, de zorgsector en de pensioenfondsen.

Het programma ziet er als volgt uit.


16:00 uur:
Welkom door Mai Spijkers (Uitgeverij Prometheus-Bert Bakker)
16:05 uur:
De vergrijzing leeft; kansen en keuzen;
inleiding door Frank Heemskerk en Dolf van den Brink;

16:20 uur:
Aanbieding eerste exemplaren aan Staatssecretaris Henk van Hoof, de voorzitters van de Stichting van de Arbeid (VNO-NCW en FNV) en de voorzitter van de Regiegroep;
16:25 uur:
Inhoudelijk dankwoord door de Staatssecretaris;

16:40 uur:
Forumdiscussie: Jongeren en ouderen hebben elkaar hard nodig. met inbreng vanuit de zaal en onder leiding van Ed Nijpels. Beoogde forumleden: Bernard Wientjes, Agnes Jongerius, Jan van Zijl, Dolf van den Brink en Frank Heemskerk.

17:15 uur:
Afsluiting met aansluitend aperitief.

Na afsluiting en tijdens het aperitief staan Jan van Zijl en Ed Nijpels beschikbaar voor de pers.

RSVP bij Colette Maas (cmaas@bexcommunicatie.nl) of telefonisch: 040 294 5252.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Hans Wagner 06 51039301
Perscontacten Regiegroep GrijsWerkt