Gemeente Harenkarspel


20-02-2006
Jubilarissen bij Brandweer Harenkarspel

Tijdens de jaarvergadering van brandweer Harenkarspel, vrijdagavond 17 februari in Dirkshorn, heeft burgemeester E. J. Brommet officieel afscheid genomen van vijf brandweermensen. Tevens heeft hij twee jubilarissen gehuldigd, zij zijn al twintig jaar actief voor de brandweer.

Maar liefst vijf personen zijn in het afgelopen jaar op een bepaald moment officieus gestopt met hun vrijwillige werkzaamheden voor de brandweer. Zij namen nu officieel afscheid van Brandweer Harenkarspel.

De heer R. Stuifbergen (45) was sinds 1 september 2000 actief voor de vrijwillige brandweer bij post Warmenhuizen. Op zijn verzoek is aan brandwacht Stuifbergen per 1 oktober 2005 eervol ontslag verleend. De heer P. Hoogland (37) begon in juli 1988 bij de vrijwillige brandweer, post Dirkshorn. In de achttien jaar van zijn carrière bereikte Hoogland de positie van hoofdbrandwacht. Per 6 mei 2005 is aan hem op zijn verzoek eervol ontslag verleend. De heer J. Mechielsen (55) gaat met functioneel leeftijdontslag. In oktober 2005 bereikte hij de 55 jarige leeftijd en per 31 december 2005 is hem eervol ontslag verleend. Hij was sinds september 1993 actief bij de brandweer, post Dirkshorn en bereikte in die jaren de positie van brandwacht 1e klas.
De heer W. Blom (55) verkreeg eveneens per 31 december 2005 eervol ontslag, nadat hij in februari 2005 de 55-jarige leeftijd bereikte. Blom was sinds januari 1973 actief voor de Brandweer, aanvankelijk bij de post Sint Maarten en vanaf januari 1990 bij post Warmenhuizen. Ook hij neemt afscheid als brandwacht 1e klas. Het afscheid van de vijf brandweermensen werd onderstreept met een oorkonde die burgemeester Brommet hen heeft overhandigd.
De heer A. Agenant vierde een dubbel feest. Hij is twintig jaar lid van Brandweer Harenkarspel geweest en ging met functioneel leeftijdontslag. In juli 2005 bereikte Agenant de 55 jarige leeftijd. Sinds juni 1985 is hij actief voor de brandweer, post Dirkshorn. In de twintig jaar van zijn brandweerschap bereikte de heer Agenant de positie van hoofdbrandwacht. Naast de afscheidsoorkonde ontving hij het bronzen brandweerkruis uit handen van burgemeester Brommet. De heer H. Jonker (53) tenslotte beleeft zijn twintigjarig jubileum bij de brandweer nog in de actieve periode. Hij is sinds augustus 1985 vrijwilliger bij brandweer post Warmenhuizen en is inmiddels hoofdbrandwacht. Hij ontving de jubileumoorkonde en het bronzen brandweerkruis.