Politie Hollands Midden

Datum: 20 februari 2006


---
Oegstgeest Politie onderzoekt woninginbraak De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van de Prins Hendriklaan in Oegstgeest. In de woning werd op zaterdag 18 februari, in de avond, ingebroken. De woning werd doorzocht op waardevolle spullen. Dader(s) wisten een flatscreen tv, bankpassen en een digitale camera mee te nemen. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Oegstgeest Alcoholcontroles

De politie heeft vrijdag 17 februari een alcoholcontrole gehouden op de Geversstraat. In totaal hebben 139 mensen een blaastest afgelegd. De politie heeft vier mensen aangehouden die te veel hadden gedronken. Twee beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 350 ug/l bliezen. Voorhen ligt de invorderingslimiet lager dan voor ervaren bestuurders (570 ug/l). De beginnend bestuurders bliezen 550 ug/l en 485 ug/l. Verder kregen ook nog twee ervaren bestuurders een proces-verbaal voor de ademalcoholgehaltes 465 ug/l en 230 ug/l.

Katwijk/ Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 18 februari het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige Leidenaar. Een politieambtenaar buiten dienst zag hem in Katwijk dwars over de rotonde van de Westerbaan rijden. Vervolgens reed hij hooguit 50 km/uur op de Ir. Tjalmaweg, een provinciale weg waar je 80 km/uur mag rijden. De politieambtenaar volgde de man naar zijn woning in Leiden en waarschuwde ondertussen zijn collega's. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1070 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De twee volgende nachten hield de politie weer een korte alcoholcontrole waarbij in totaal 45 bestuurders zijn gecontroleerd. Hierbij werd niemand aangehouden.

Lisse Controle op aanhangwagens De politie heeft op zaterdag 18 februari, tussen 11.00 en 12.00 uur, een verkeerscontrole gehouden met speciale aandacht voor aanhangwagens. Met bijna alle gecontroleerde aanhangwagens bleek wat mis te zijn. In totaal werden er zes bekeuringen uitgeschreven. Vijf bekeuringen voor het onjuist bevestigen van de losbreekreminrichting dan wel de hulpkoppeling en één voor het niet hebben van een kenteken op de aanhangwagen. Een juiste bevestiging van de losbreekreminrichting dan wel hulpkoppeling kan ongelukken in het verkeer voorkomen. De politie vraagt dan aandacht te hebben voor de inrichting van de aanhangwagens. De politie zet de komende tijd de controles voort.

Leiden Aanhoudingen wegens het verstoren van openbare orde Op zondag 19 februari, omstreeks 01.50 uur, zijn in Leiden op de Hogewoerd door de politie twee mannen aangehouden. De mannen zorgden op de Hogewoerd voor overlast. De twee hadden een woordenwisseling tussen de portiers van een uitgaansgelegenheid. De politie heeft de twee mannen, een 25-jarige en een 31-jarige Leidenaar gevraagd om zich van de uitgaansgelegenheid te verwijderen. Toen zij daar geen gevolg aangaven en zich agressief opstelde werd er naar hun identiteitsbewijs gevraagd. Een van hen kon deze niet tonen en wilde ook niet meewerken. De andere gedroeg zich vervelend ook naar het uitgaanspubliek toe. Hierop zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee zijn later op de dag met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Leiden Beroving van digitale camera De politie heeft aangifte opgenomen van een 27-jarige vrouw uit Bussum. De vrouw bevond zich op zaterdag 18 februari, omstreeks 12.30 uur, samen met een vriendin ter hoogte van de Rijnsburgerbrug. Zij wilde een foto maken van haar vriendin, toen op dat moment haar digitale camera uit haar handen werd getrokken. Een onbekende man met zwart kort haar en een spijkerjack en -broek aan rende in de richting van de Steenstraat met haar camera van haar weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Leiden / Voorschoten Snelheidscontroles

De afgelopen week van 13 tot 18 februari zijn er op diverse plaatsen in Leiden en Voorschoten snelheidscontroles gehouden. De radarwagen heeft gestaan op de Hoge Rijndijk, Willem de Zwijgerlaan, Haagweg, Stevenshofdreef, Doctor Lelylaan, Rijnsburgerweg, Warmonderweg en Schipholweg in Leiden en op de Veurseweg, van Beethovenlaan en Middelgeestlaan in Voorschoten. In Leiden werden 14765 voertuigen gecontroleerd. 653 bleken te hard te rijden. De hoogste snelheid werd gehaald op de Haagweg daar reed een bestuurder 85 km per uur. Bij twee controles op de Schipholweg bleek tot tweemaal toe dat dik 17% van de gecontroleerde voertuigen te hard te reden. De controle werd gehouden vlak voor de tunnel.

Leiden Overval bij pinautomaat mislukt

Vrijdagavond 17 februari omstreeks 19.30 uur hebben drie jongens geprobeerd een 60-jarige man uit Leiden te beroven bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Papiermolen. De drie stonden al in de buurt van de automaat toen de man ging pinnen. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en de anderen riepen dat ze geld wilden. De man heeft de pinprocedure toen onmiddellijk afgebroken. Op datzelfde moment stapte er iemand op het parkeerterrein van winkelcentrum Kopermolen uit zijn auto en liep naar de pinautomaat. De jongens zijn toen weggerend in de richting van de ABN-AMRO bank aan de Papiermolen. De Leidenaar heeft daarop de politie gewaarschuwd. Deze heeft de buurt afgezocht naar de jongens, maar ze niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar vier woninginbraken die dit weekend plaatsvonden. Van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari werd ingebroken aan de Breestraat en de Gerard Brandtstraat (2x). Bij de woningen aan de Gerard Brandtstraat kwam men vermoedelijk binnen door het deurshoot terug te duwen, de flippermethode. In de nacht van zondag 19 op maandag 20 februari gebeurde ditzelfde bij een woning aan de Lasserstraat. Bij de inbraken werden diverse (bank)passen, rijbewijzen, kentekenbewijzen, geld en tassen gestolen.

Leiden Aanrijding Een 46-jarige automobiliste uit Rijpwetering verleende op zaterdag 18 februari rond 14.55 uur op de kruising Lammermarkt met de Nieuwe Beestenmarkt geen voorrang aan een 48-jarige fietsster uit Leiden. De Leidse raakte daarbij gewond aan vinger en schouder en werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verdachten inbraak voetbalkantine aangehouden De politie hield op zaterdag 18 februari rond 03.00 uur twee mannen van 18 jaar uit Leiden aan als verdacht van inbraak in de voetbalkantine van de voetbalvereniging Lugdunum aan de Oegstgeesterweg. Eén verdachte werd al zwemmend aangetroffen in de Haarlemmertrekvaart en de andere verdachte verborg zich in een sloot langs de Oegsteesterweg. Beiden waren op de loop gegaan toen zij op heterdaad betrapt werden door agenten die na een inbraakmelding bij de kantine arriveerden. De agenten die de achtervolging op het tweetal hadden ingezet konden ze even later inrekenen. Beide verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. Vermoedelijk is er niet veel buit gemaakt bij de inbraak. Wel stonden een aantal flessen drank buiten klaar om meegenomen te worden. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Politie onderzoekt schennisplegingen De politie doet onderzoek naar drie schennisplegingen die het afgelopen weekend en het weekend daarvoor plaatsvonden op het Noordeinde. Op zaterdag 19 februari rond 00.05 uur melden twee vrouwen van 20 en 21 jaar uit Leiden dat zij op het Noordeinde geconfronteerd waren met een man die zich daar aan het masturberen was. De man riep de vrouwen daarbij aan. Ditzelfde was één van hen daar ook op zaterdag 11 februari overkomen. De politie ging na de melding op zoek en hield een man aan die aan het signalement voldeed. Bij een spiegelconfrontatie aan het bureau herkenden de vrouwen de man niet als de schennispleger. Hij werd dan ook weer vrijgelaten. Nog diezelfde nacht kreeg de politie rond 05.00 uur een volgende melding van een schennispleger. Ook hier betrof het weer aan het Noordeinde. Een man sprak daar twee vrouwen aan en wilde graag naar een parkje waar hij naakt kon lopen. Hij liet daarbij ook zijn broek zakken en begon zich te masturberen. De vrouwen liepen vervolgens snel door naar hun woning en belden de politie. De politie zocht het Noordeinde en de omgeving af maar vond de schennispleger niet.

Leiden Aanhoudingen voor geweld Het afgelopen weekend hield de politie 11 verdachten aan voor geweld bij 5 incidenten. Nog twee verdachten zitten vast. De politie maakt proces-verbaal van de incidenten op. Aan de Turfmarkt werden op zaterdag 18 februari rond 00.30 uur twee portiers van een uitgaansgelegenheid aangevallen door een aantal jongeren die niet naar binnen mochten omdat ze naar het oordeel van de portiers al te veel op hadden. De bij de aanval gevallen portiers werden geschopt en geslagen. De politie hield 4 jongens aan van 22 tot en met 25 jaar uit Leiderdorp en Wassenaar. Rond 01.10 uur werden aan de Gooimeerlaan 4 jongens aangehouden voor het vernielen van een slagboom van een taxibedrijf aldaar. De jongens waren 15 en 16 jaar en kwamen uit Leiden. Die avond rond 18.15 uur ontstond op de Langegracht ruzie tussen een 15-jarige jongen uit Leiden en een 18-jarige jongen uit Leiderdorp die uitliep op de mishandeling van de Leiderdorper. De 15-jarige werd aangehouden. De politie hield op zondag 19 februari rond 15.50 uur aan de Jan Leykenlaan een 27-jarige Leidenaar aan. Hij had daar ruzie gekregen met twee mannen uit Leiden van 19 en 20 jaar. Daarbij gebruikte hij een mes en verwonde één van hen aan zijn hand. Ook waren er klappen gevallen. De verdachte zit nog vast. De politie onderzoekt dit incident verder. Ook onderzoekt de politie nog een incident dat zich maandag 20 februari rond 05.50 uur afspeelde aan de Hoge Rijndijk. Een 20-jarige jongen uit Leiden deed aangifte dat hij daar was mishandeld door zijn oom. Dit gebeurde in de auto van de 20-jarige toen hij daar stond te wachten om meerijders naar zijn werk op te pikken. De politie heeft de verdachte korte tijd later aangehouden.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft maandag 20 februari het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige Leidenaar. De man werd ter controle staande gehouden op de Oude Rijn. Hij blies 900 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Vrijdag hield de politie een 17-jarige bromfietser aan op de Lammermarkt. Ook deze had te veel gedronken, namelijk 580 ug/l. Voor bromfietsers tot 24 jaar geldt een lagere limiet (88 ug/l) dan voor oudere bromfietsers en ervaren automobilisten (220 ug/l). De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 19 februari het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige Alphenaar. De politie zag hem rond 05.00 uur op de Herenweg rijden en hield hem ter controle staande. Hij blies 770 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) is, ligt de invorderingslimiet voor hem op 350 ug/l. Maar ook als hij geen beginnend bestuurder meer zou zijn, zou hij de invorderingsgrens (570 ug/l) al hebben overschreden. Bovendien bleek de man al eerder onder invloed te zijn betrapt. Hij loopt het risico zijn rijbewijs voorgoed kwijt te raken. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Nieuwe Wetering Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 19 februari het rijbewijs van een 21-jarge man uit Roelofarendsveen ingevorderd. De politie zag hem rond 03.45 uur op de Achterweg rijden en hield hem ter controle staande. Hij blies 485 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) is, ligt de invorderingslimiet voor hem op 350 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijpwetering Auto weg na woninginbraak

Vrijdagavond, 17 februari, is er ingebroken in een woning aan de Pastoor van de Plaatstraat. De bewoners waren niet huis ten tijde van de inbraak. Bij aankomst bij de woning omstreeks 22.15 uur bleek hun auto, een Mercedes verdwenen te zijn. De bewoners vermoedden direct een inbraak wat bevestigd werd toen zij hun woning betraden. De woning was geheel doorzocht op goederen. Uit de woning werden onder andere sieraden, een geldbedrag en de autosleutels weggenomen. Vervolgens werd ook de auto die op de oprit stond meegenomen. Men wist de woning binnen te komen door een raam open te wrikken. De auto staat inmiddels gesignaleerd als zijnde gestolen.

Ter Aar Verdachte van winkelinbraak aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari een 22-jarige man uit Ter Aar aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan de Essenlaan. Getuigen zagen een man in de winkel rond lopen en belden de politie. Een agent zag ter plaatse een man wegrennen in de richting van de Westkanaalweg. De man kwam even later echter weer teruglopen waarop hij werd aangehouden voor de inbraak. Het is nog niet duidelijk of er goederen zijn weggenomen.

Bergambacht Aanhouding wegens mishandeling en rijden onder invloed De politie heeft een 69-jarige man uit Bergambacht aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin in hun woning mishandeld te hebben en vervolgens in zijn auto te zijn gestapt terwijl hij onder invloed was van alcohol. De vrouw deed aangifte bij de politie van mishandeling. Zij gaf aan dat de man in zijn auto was gestapt en in de richting van Nieuwkerk was gereden. De man werd door collega's van Zuid-Holland-Zuid aangehouden op de Sluis in Groot Ammers (gemeente Liesveld). De verdachte werd overgebracht naar het bureau in Schoonhoven waar een blaastest werd afgenomen. De man saboteerde echter de blaastesten en weigerde mee te werken. Daarop is zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte werd in verzekering gesteld voor het mishandelen van zijn vriendin. De politie zet het onderzoek voort.

Berkenwoude/ Nederlek Controle bij wegwerkzaamheden

De politie zal regelmatig snelheidscontroles houden ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de Provincialeweg N210 bij Berkenwoude. Tussen de Zuidbroekseweg en de Okkerse Kade geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u vanwege de werkzaamheden. Wegwerkers constateren dat weggebruikers daar met hoge snelheid blijven rijden, ook wanneer de tijdelijke verkeerslichten al 'geel' licht geven. Behalve dat dit zeer gevaarlijke situaties oplevert voor de wegwerkers, kan dit rijgedrag ook leiden tot verdere verzakking van de weg. Wanneer dit het geval is, leidt het herstellen van de weg vervolgens weer tot grotere verkeershinder. Woensdag 15 februari werd tussen 12.15 en 15.45 uur al gecontroleerd op de N210. Van de 1217 passanten waren 166 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Gouda Aanhoudingen wegens het verstoren van openbare orde De bikers van het Goudse politieteam hebben op zondag 19 februari, omstreeks 00.10 uur, een 60-jarige vrouw uit Gouda aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De vrouw maakte een hoop kabaal op de Wijdstraat en schold iedereen en alles uit. Op de vraag van de bikers of zij zich stil wilde houden, schold zij ook de agenten uit en bleef zij schreeuwen. Hierop werd zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij is de volgende ochtend weer in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak.

Gouda Verkeersongeval Een 74-jarige Gouwenaar is op zaterdag 18 februari, omstreeks 16.05 uur, met zijn auto bij het tankstation van de Total op de Goverwellesingel tegen een betonnen pilaar opgereden. De man kwam met zijn auto uit de wasstraat en is vermoedelijk onwel geworden. Hierop is hij frontaal tegen de pilaar opgereden. De man werd voor controle met de ambulance overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De auto moest weggetakeld worden.

Gouda Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 17 februari een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester Jamessingel, Thorbeckelaan, Goverwellesingel en Industriestraat. In totaal hebben 415 bestuurders de blaastest afgelegd. Vier mensen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Het hoogste ademalcoholgehalte blies een 39-jarige Gouwenaar, namelijk 530 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal tegen de vier bestuurders opgemaakt.

Krimpen a/d Lek Onder invloed tegen paal

De politie heeft zondag 19 februari het rijbewijs van een 61-jarige Krimpenaar ingevorderd. De man reed rond 20.20 uur een paal omver op de Breekade ter hoogte van de Tiendweg West. Deze paal stond op middengeleider. De man verklaarde dat hij alcohol gedronken had en achter het stuur in slaap was gevallen. De blaastest mislukte. Vervolgens is er bloed afgenomen om het alcoholgehalte vast te kunnen stellen. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Krimpen aan de Lek Overlast jeugd

De politie heeft zondag 19 februari twee jongens van 17 en 18 jaar uit Krimpen aan den IJssel en een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel bekeurd wegens baldadigheid. De jongens hadden bij de oude brug vermoedelijk papier in brand gestoken waardoor er een brandlucht werd geroken. De Capellenaar kreeg ook een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Lekkerkerk Aanhouding na veroorzaken ongeval De politie heeft op zondag 19 februari, omstreek 02.45 uur, een 50-jarige vrouw uit Lekkerkerk aangehouden nadat zij op de Randweg met haar auto tegen een lantaarnpaal was opgereden. Zij werd met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar werd zij door agenten aangehouden, omdat zij vermoedelijk onder invloed van alcohol de auto had bestuurd. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om te bepalen hoeveel zij had gedronken, en of dit boven de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l ligt.

Schoonhoven Aanhouding wegens huiselijk geweld Een 48-jarige man uit Schoonhoven is door de politie in zijn woning aangehouden. De politie werd op zaterdag 18 februari door een vrouw gebeld. De vrouw, een 41-jarige Schoonhovense, meldde dat zij geslagen was door haar man. De politie ging direct ter plaatsen en trof de man en de vrouw in het huis aan. De vrouw was gewond aan haar gezicht en de man leek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden voor het mishandelen van zijn vrouw. De vrouw deed aangifte bij de politie. De man heeft in zijn verklaring aangegeven dat de vrouw hem ook heeft geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Schoonhoven Bromfietser opnieuw bekeurd

De politie heeft zaterdagmorgen, 18 februari, een 16-jarige bromfietser uit Lopik bekeurd voor het opnieuw rijden met een opgevoerde bromfiets. Agenten zagen de jongen rijden over de Lopikerweg en hielden hem staande voor een controle. Van de jongen was bekend dat hij in januari al was bekeurd voor het vermogen van de bromfiets. Een test op de rollenbank gaf aan dat de bromfiets een constructiesnelheid had van ruim 66 km/u.

Schoonhoven Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft op vrijdagmiddag 17 februari, twee personen, een 41-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Schoonhoven aangehouden. De twee worden ervan verdachte betrokken te zijn bij een hennepkwekerij die de politie heeft ontdekt aan de Lopikerweg. Op het stuk grond van de verdachten, in een paardenstal werd de hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor basis van politie-informatie. De hennepkwekerij van ongeveer 200 planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom welke nodig was voor de kwekerij bleek illegaal afgetapt te zijn. Eneco, het energiebedrijf, doet aangifte van diefstal. De man en de vrouw zijn dezelfde dag nog gehoord. De man heeft een bekentenis afgelegd, de vrouw verklaart niets van de hennepkwekerij af te weten. Beiden zijn in vrijheidsgestel. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Schoonhoven Fietsers ten val Op de C.G. Roosweg reed op zondag 19 februari, omstreeks 05.05 een groepje fietsers. Een 18-jarige fietsster uit Bergambacht raakte het stuur van een andere fietsster en kwam ten val. Daardoor vielen meerdere fietsers, die kwamen met de schrik vrij. De 18-jarige had echter minder geluk, zij werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Politie stelt onderzoek in naar beroving

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 29-jarige man uit Waddinxveen. De man stapte om 20.00 uur uit de trein op het station Waddinxveen Noord toen hij werd aangesproken en uitgedaagd door twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De twee begonnen te trekken aan zijn boodschappentas en probeerden deze af te pakken. Hierna kwamen er meerdere jongens bij hem staan. De man kreeg plotseling enkele klappen in zijn gezicht waarna hij ten val kwam. Ook toen de man op de grond lag kreeg hij een schop in zijn gezicht. De man zag dat één van de jongens zijn pasjes en geld uit zijn broekzak haalde. De groep is hierna weggelopen in de richting van de Staringlaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 88444 of bij het bureau.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --