Politie Zuid-Holland-Zuid

20/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-02-2006 o Persberichten District I

TEVEEL GEDRONKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagmiddag 19 februari een 42-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op de Reeweg. De politie voerde een routinecontrole uit en liet de man blazen. Hij blies ver boven de streep (730 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

HARDDRUGS
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 19 februari een 27-jarige vrouw uit en een 37-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op de oprit naar de A16 bij Zwijndrecht in de richting Rotterdam. De politie zag hoe het tweetal vermoedelijk drugs verkocht aan verslaafden op de Burgemeester de Raadtsingel. De politie ging het voertuig achterna en liet de bestuurder stoppen op de A16. De gegevens van de man en vrouw werden gecontroleerd. Tevens werd bij beiden harddrugs aangetroffen, in totaal vijf bolletjes cocaïne. Deze zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

GEEN KAARTJE
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Amsterdam Zuidoost is zondagavond 19 februari aangehouden op het Stationsplein. De man wilde zonder toegangskaartje het station op om met de trein naar Amsterdam te reizen. Maar zonder kaartje is toegang tot het station niet mogelijk. De man werd boos en wilde persé naar binnen. Het personeel liet hem niet toe. De man werd steeds vervelender waarop de politie werd ingeschakeld. Deze vorderde de man meerdere keren om weg te gaan, maar de 28-jarige weigerde dit. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten.

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 1 maart aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen in de loods aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. De fietsen in de loods zijn door de politie aangetroffen in de regio, het zijn geen in beslaggenomen fietsen. Bezoekers moeten zich wel legitimeren en hun aangifte/bewijs van eigendom van de tweewieler meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

BRAND
DORDRECHT In een horecagelegenheid aan de Johan de Wittstraat is op zondagavond omstreeks 23.45 uur brand uitgebroken. Een omwonende merkte de brand op en belde 112. De brand brak uit aan de achterkant van het pand. De brandweer kwam ter plaatse. Na ongeveer een uur was de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor. De brand is vermoedelijk onder of nabij de trap ontstaan. Over de oorzaak is nog niets bekend. Daar doet de politie onderzoek naar. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Ten tijde van de brand zijn een aantal omwonenden tijdelijk opgevangen in de aula van een instelling aan het Beverwijksplein. Dit in verband met rookontwikkeling. Zij konden nadat de brand was geblust, weer terug naar hun woning. Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand meer aanwezig in de zaak. De politie stelt een onderzoek in.