BredeSchoolNet


Onderwijs- en kinderopvangorganisaties richten werkgroep op

Sinds 18 januari bestaat officieel de Werkgroep Onderwijs en Opvang. De aanleiding: de motie Bos/Van Aartsen, over voor- en naschoolse opvang op school.

De werkgroep is een initiatief van BOinK, belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Behalve BOinK doen aan de werkgroep de Onderwijsbond CNV, de Algemene Onderwijsbond, ABVA KABO Kinderopvang, VOS/ABB, Besturenraad, en tien andere organisaties uit kinderopvang en onderwijs mee.
De werkgroep is begonnen met het sturen van een brief aan de Tweede Kamer. De leden van de commissie OCW, SZW en VWS kregen hem in hun postvak. De Werkgroep Onderwijs en Opvang (WOO) benadrukt in de brief dat de leden streven naar een verantwoorde uitwerking van een landelijk dekkende samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. De bedoeling hiervan is een geïntegreerd aanbod van dagactiviteiten voor kinderen, waarbij de keuze van de ouders gewaarborgd is. De Werkgroep wil door informatie-uitwisseling, positieve wederzijdse beïnvloeding en het creëren van draagvlak komen tot concrete en praktisch haalbare voorstellen'.
Ook legt de WOO nog eens uit (bij eerdere gelegenheden hadden de leden dat ook al gedaan), onder welke voorwaarden zij wil meewerken aan de uitvoering van de motie Bos/Van Aartsen. Die luiden:
* voldoende tijd

* kostendekkend financieel perspectief

* geen enkele concessie aan de bestaande kwaliteit.