Gemeente Wageningen

Wageningen presenteert Economisch Jaarverslag 2005

Het jaarverslag verschijnt ieder jaar en geeft een overzicht van de activiteiten en ontwikkelingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden in Wageningen op het gebied van economische zaken.

Wethouder Frits Huijbers van Handel, Industrie en Horeca blikt tevreden terug op vorig jaar: `Wageningen timmert goed aan de weg op economisch gebied'. In 2005 vond de Food Valley Conferentie plaats en maakten de vier WERV-gemeenten een begin met het opstellen van het WERV Economisch Actieplan. Maar er gebeurde in 2005 meer op economisch gebied in Wageningen: het project Ruggengraat wordt opgestart, Binnenstadsmanagement wordt geëvalueerd en Wageningen sluit zich aan bij de Pilotgroep Business Improvement District's (BID's), een voorafgebakend gebied waarbij een meerderheid van de ondernemers bepaalt of het gebied gaat bijdragen aan activiteiten en binnenstadsmanagement. Zeer belangrijk voor ondernemend Wageningen is de opening van het ondernemersloket eind 2005. Dit is één loket voor ondernemers, waar zij met al hun vragen terecht kunnen. Hiermee willen we de toegankelijkheid naar het bedrijfsleven verbeteren. Wethouder Eweg van Kenniseconomie is eveneens tevreden over 2005. Hij noemt 2005 ondermeer het jaar waarin de resultaten van Food Valley zichtbaar werden in Wageningen.

Het Economisch Jaarverslag blikt ook vast vooruit op de activiteiten in 2006. Voor 2006 staan onder andere een nieuwe Food Valley Conferentie, activiteiten rondom Wageningen Science and Business Park en een Economische Visie Detailhandel en Horeca Wageningen op de agenda.
Het jaarverslag is te downloaden van deze website.