Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bedreigd na een koude douche

Publicatiedatum: 20-2-2006 11:31:29

Oosterbeek - Een koude douche was zondagmorgen omstreeks 10:00 uur de aanleiding voor een ruzie tussen twee families die samen een woning delen in Oosterbeek. Een 35-jarige man stond onder de douche toen beneden de warme kraan open werd gedraaid. Het gevolg was een koude douche voor de man. Toen zijn 29-jarige vrouw een huisgenote hierop aansprak, balde een 45-jarige man daarop dreigend zijn vuist in de richting van de vrouw. Daarna zou de man de keuken ingelopen zijn en een mes hebben gepakt en daarmee gedreigd hebben. Nadat de politie ter plaatse was gekomen, is de man aangehouden inzake bedreiging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autodief gepakt

Publicatiedatum: 20-2-2006 11:31:11

Renkum - De politie heeft maandagochtend een 17-jarige Wageninger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 22 januari een auto gestolen te hebben. De jongen zou op 21 januari 2006 op de Korenmarkt in Arnhem een jas hebben gestolen met daarin autosleutels. De dag erna, 22 januari, zou de Wageninger deze sleutels hebben gebruikt om de auto te stelen. De auto werd later in Rhenen aangetroffen. De politie kwam de jongen op het spoor door tips en door middel van sporenonderzoek. De jongen is ingesloten. Justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

In slaap gevallen achter het stuur

Publicatiedatum: 20-2-2006 11:30:12

Barneveld - Een 70-jarige man uit Arnhem is zondagavond met de schrik vrijgekomen toen hij met zijn auto op de snelweg tegen een lichtmast aanbotste. De man reed over de A1 bij de afslag Barneveld/Ede richting de A30. Op de afrit in de bocht viel de Arnhemmer vermoedelijk in slaap. De man schrok wakker toen hij tegen een lichtmast aan botste. Daarbij raakte hij niet gewond, maar raakte de auto daarbij wel aan de voorkant beschadigd. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken man valt Edese lastig

Publicatiedatum: 20-2-2006 11:29:26

Ede - De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige man uit Ede aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 36-jarige vrouw uit Ede in een dronken bui omhelsd en gezoend te hebben, tegen haar zin in. De Edese kwam zaterdagavond rond 19:45 uur thuis en trof in de brandgang de 57-jarige man in dronken toestand aan. Bij het wegzetten van haar fiets in de stalling, zou de man haar zo hard omhelsd hebben dat de vrouw bijna geen lucht meer kreeg. Tevens zou hij haar in de hals geprobeerd hebben te zoenen. De vrouw kon de man van zich afduwen en is haar flat binnengegaan. Getuigen hebben het voorval gezien en de politie gebeld. Bij aankomst van de agenten gedroeg de man zich verbaal agressief richting de agenten. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering een nacht ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Slachtoffer bedrijfsongeval Barneveld overleden
Publicatiedatum: 20-2-2006 11:28:22

Barneveld - De 48-jarige man uit Barneveld, die betrokken was bij een bedrijfsongeval aan de Kleimansbeek in Barneveld, is donderdag op vrijdagnacht overleden aan zijn verwondingen. De man was tijdens werkzaamheden op een bouwterrein gevallen en met zijn hoofd op de punt van een betonijzer terecht gekomen. Daarbij liep de Barnevelder ernstig letsel op aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd per Traumahelicopter overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht waar hij 's nachts is overleden. De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het dodelijk ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606