Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 20 februari 2006

Op maandag 20 en dinsdag 21 februari besteedt Bureau Brabant aandacht aan het dodelijk verkeersongeval dat afgelopen maandag 13 februari plaatsvond in Uden. Verder worden enkele snelkraken in supermarkten in Ulvenhout behandeld. Tijdens de uitzending worden ook gouden sieraden getoond die onlangs in Nuenen zijn gevonden. Op vrijdag 10 februari zijn drie verdachten aangehouden voor het plegen van een overval. De politie van Valkenswaard wil hierover graag meer bijzonderheden. In een service-item is het onderwerp huiselijk geweld aan de orde.

Snelkraken Ulvenhout
In de vroege ochtend van vrijdag 20 januari wordt een snelkraak gepleegd in een supermarkt van Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Ulvenhout. Onbekenden forceren de toegangsdeur met een stoeptegel en stelen een grote hoeveelheid sigaretten. De daders nemen de gestolen spullen mee in dekbedhoezen. Komend uit de winkel vluchten ze (met de volle dekbedover-trekken op de rug) langs de aanleunwoningen en via het kerkhof naar de Laurentiusstraat. Op de vluchtroute wordt een handschoen verloren, mogelijk is die van een van de daders. Op vrijdag 28 oktober was het ook al raak in deze supermarkt, terwijl enkele dagen later op maandag 31 oktober - een winkel van Super de Boer het doelwit was. De politie toont
beelden van de daders.

Dodelijk ongeval Uden
Op maandagochtend 13 februari 2006 tussen 3.30 uur en 4.00 uur vond op de Birgitinessenstraat in Uden, ter hoogte van het Slotpad, een aanrijding plaats tussen een auto en een voetganger. Daarbij kwam de voetganger, de 25-jarige Jip Donkers, om het leven. Na deze aanrijding is de bestuurder van het betrokken voertuig doorgereden. Hij liet het slachtoffer achter op de plaats van de aanrijding en heeft zich tot op de dag van vandaag nog niet bij de politie gemeld. De politie Brabant-Noord heeft een rechercheteam geformeerd en onderzoekt de preciese toedracht van het ongeval. Daarbij is het bekend geworden dat het slachtoffer kort voor het noodlottig ongeval het feestcafé Carrousel aan de Sint Janstraat te Uden heeft bezocht. Tijdens de uitzending komt een vriend van het slachtoffer aan het woord.
De vragen die de politie heeft zijn als volgt:

- Wie is er op maadagochtend 13 februari 2006 tussen 3.00 uur en 4.00 uur op of in de directe omgeving van de Birgitinessenstraat geweest?

- Wie heeft tussen deze tijdstippen personen daar zien lopen of rijden?

- Wie heeft tussen deze tijdstippen daar voertuigen zien rijden?
- Heeft iemand tips die kunnen leiden tot het betrokken voertuig en / of bestuurder?
Voor deze zaak kunnen mensen niet alleen bellen naar de gratis tiplijn van Bureau Brabant 0800 0250255, maar ook naar de lijn van meld Misdaad Anoniem tel. 0800 7000.

Verdachten aangehouden Waalre
De politie in Valkenswaard heeft afgelopen vrijdag 10 februari drie personen aangehouden. Het drietal, een 18-jarige vrouw uit Waalre en twee Eindhovenaren van 19 en 22 jaar, wor-den verdacht van betrokkenheid bij de overval op twee geldlopers van C-1000. Op maandag 16 januari werden zij overvallen op het moment dat zij een geldcassette in de afstortkluis van een bank in Waalre willen deponeren.
In de uitzending van 30 januari van Bureau Brabant werd aandacht besteed aan deze overval. Mede naar aanleiding van tips die na de uitzending binnenkwamen kon het drietal worden aangehouden. De politie vermoedt dat de drie verdachten deel uitmaken van een grotere groep daders die mogelijk overvallen hebben gepleegd op onder andere kledingzaak Admi aan de Hastelweg in Eindhoven, op supermarkt Lidl en op Pizzeria Domino's. Aan deze laatste overval besteedde de politie onlangs aandacht in de uitzending van 6 februari.

Sieraden Nuenen
In de buurt van de Donkervoort in Nuenen zijn op 2 december enkele sieraden gevonden. Het zijn acht gouden ringen, twee steentjes en een gouden ketting met hanger. De politie vermoedt dat de sieraden ergens gestolen zijn en is op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Service-item huiselijk geweld
In deze uitzending wordt aandacht besteed aan huiselijk geweld. Wat betekent dit nou pre-cies? Wat zijn de cijfers en hoe doorbreekt een slachtoffer de bestaande situatie? Wat is het belang van aangifte? De politie pakt huiselijk geweld stevig aan, met hulpverlening aan het slachtoffer en krachtdadige aanpak van de dader.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 februari 19.12 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 21 februari om 17.12 uur.

Kijk ook op www.bureaubrabant.nl

Auteur: Gerda Preusting