1e persbericht van maandag 20 februari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 20-02-2006

Eindhoven: Politie pakt man op na slaan vrouw en zoon

De politie heeft zondag rond 19.15 uur een man van 55 jaar uit Eindhoven in zijn woning in Tongelre aangehouden. Hij zou kort daarvoor in het huis zijn 21-jarige zoon en 50-jarige echtgenote hebben geslagen. Bij de schermutseling brak de vrouw een pink. De vrouw en zoon konden de woning uitvluchten en de politie waarschuwen. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt tweede verdachte na steekpartij aan

De politie heeft zondagmiddag rond 15.45 uur een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden in de woning van zijn vader in Woensel-Noord. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij van zondagochtend op het Stratumseind waarbij een 22-jarige man uit Geldrop gewond raakte (zie ook 1e persbericht van zondag 19 februari 2006). De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Stationsweg is het afgelopen weekeinde een personenauto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf (08-LJ-JT).

Eindhoven: Vrouw aangehouden na mishandeling

In een horecazaak aan het Wilhelminaplein is zondag om 22.30 uur een 35-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij zou in het café een 28-jarige Eindhovense vrouw met een bierfles in het gezicht hebben geslagen. De verdachte had woorden met een vriendin van het slachtoffer en het slachtoffer vroeg wat er aan de hand was. De vrouw is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Dronken bestuurder rijdt door na verkeersongeval

In Mierlo is zondag om 22.35 uur een 41-jarige automobilist uit het Gelderse Aalst aangehouden. De man had op de Azalealaan twee betonnen paaltjes en een lichtmast omver gereden. Daarna was hij met zijn auto weggereden. Doordat getuigen het kenteken aan de politie doorgaven kon de man in Mierlo achterhaald worden. Hij had gedronken en blies ruim
1,85 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Best: Politie pakt dieven van auto-emblemen op

De politie heeft zondagavond twee jongens van 12 jaar oud uit Best aangehouden. Ze zouden de afgelopen tijd emblemen en letters van 50 tot 60 autos hebben gestolen. De jongens werden rond 19.15 uur op de Abel Tasmanstraat betrapt door een bewoner die had gezien dat ze de emblemen van zijn auto aan het stelen waren. De jongens zijn door de man overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn ze heengezonden. Ze zullen nog een passende straf krijgen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Son: Politie arresteert man met drugs

De politie heeft zondagmiddag rond 17.20 uur een man van 56 jaar uit Son aangehouden op de Kanaalstraat. Bij een controle bleek de man een aantal zakjes met in totaal 12 gram weed en drie gram hash in zijn auto te hebben. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie arresteert derde verdachte na steekpartij

De politie heeft zondagmiddag rond 17.15 uur een man van 25 jaar uit Geldrop aangehouden in een woning in Geldrop. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij van zondagochtend op de Ter Borghstraat waarbij een 50-jarige man uit Geldrop gewond raakte (zie ook 2e persbericht van zondag 19 februari 2006). De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de aanleiding en toedracht van de steekpartij.

Bakel: Automobilist levert rijbewijs in

Een 44-jarige automobilist uit Bakel moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 22.20 uur op de Dorpsstraat betrapt was op het rijden onder invloed. De man blies ruim 2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Jongen gewond bij aanrijding

Een 11-jarige jongen uit Westerhoven is zondagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij op de Hoekerbeemden fietste, werd hij geraakt door een auto die de jongen inhaalde. De fietser week daarbij mogelijk teveel uit naar links. De auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Luyksgestel. De jongen is met onbekend letsel ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Bladel: Inbraak in woning

Zondagavond is ingebroken in een woning aan het Albrecht Rodenbachplein. Aan de achterkant van de woning is een schuifpui opengebroken. Uit de woning zijn twee gouden ringen en een geld weggenomen.

Valkenswaard: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Valkenswaard is zondag om 22.05 uur een 23-jarige man aangehouden. Hij had zondagavond zijn 21-jarige vrouw mishandeld. De vrouw was de woning uitgevlucht en had de politie gebeld. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.