Gemeente Zevenaar


week 8, 20 tot 27 februari 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENINGAanvragen vrijstelling bestemmingsplanBij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Buitengebied 2000' voor het bouwen van een werktuigenberging / veestal op het perceel Groessenseweg 15 te Zevenaar;

om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Buitengebied Angerlo' voor het bouwen van een bijgebouw met kantoorfunctie op het perceel Eldrikseweg 1 te Angerlo;

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Zonnemaat' voor het uitoefenen van een bedrijf aan huis op het perceel Brahmsstraat 4 te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen. Ter inzageDe ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 23 februari a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WONINGWETIngekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 6/2006:- Roodwilligen 83 Zevenaar, vergroten van de woning (BL 20060812);- Kerkstraat 162 Giesbeek, gedeeltelijk vergroten van een woonhuis (BL 20060814);- Kuilsmaat 5, Zevenaar, geheel plaatsen van een erker (BL 20060891)ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ANGERLO 2004Ingekomen aanvraag kapvergunning week 3/2006:- Mariëndaalseweg 21, Angerlo, kappen van een rode beuk (KA 20060403)
KAPVERORDENING ZEVENAARIngekomen aanvraag kapvergunning week 6/2006:- Middag Babberich, kappen van 2 esdoorns (KA 20060871)-

RAADSVERGADERING

Agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 22 FEBRUARI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

A Vragenuur

Beantwoorden schriftelijke vragen

Mededelingen college

Lijst ingekomen stukken

B Onderwerpen

4. Notulen van de raadsvergadering van 25 januari 2005 5. Notitie peuterspeelzaalwerk Zevenaar 6. Beschikbaar stellen kredieten t.b.v. verbouw Bommersheuf 7. Toekomst muziekonderwijs in de gemeente Zevenaar 8. Keuze stedenbouwkundige visie locatie Reisenakker/Mercurion 9. 2e beslisdocument "Projectopdracht ontwerpfase Zevenaar Oost" 10. Vaststellen beleidsplan stedelijk groen 11. Voorstel onderzoek Rekenkamercommissie Duurzaam Veilig inclusief kredietaanvraag 12. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. uitbreiding van basisschool De Wissel 13. Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Huisvesting Voortgezet Onderwijs in de Liemers 14. Harmonisatie bibliotheekwerk 15. Beschikbaar stellen kredieten t.b.v. groot onderhoud Lentebad 2006 16. Beschikbaar stellen krediet mechanisatie trekkenwand Bommersheuf 17. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. renovatie gemalen 18. Krediet voteren t.b.v. vervanging materiaal 19. Vaststellen Archiefverordening gemeente Zevenaar 2006

COLLECTIEVE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING VOOR MINIMA De gemeente Zevenaar heeft voor de periode 1 maart 2006 tot en met 31 december 2006 een collectieve ziektekostenverzekering voor minima afgesloten. Informatie hierover vindt u op onze website www.zevenaar.nl of bij de balie van de sector Samenleving. De balie is van 9.00 - 10.30 uur telefonisch bereikbaar onder nummer: 0316-595111.

WEGVERHARDINGEN ANGERLO WORDEN AFGEKOPPELD VAN HET RIOOL. De gemeente Zevenaar zal in de periode maart-oktober 2006 de wegverhardingen in Angerlo afkoppelen van het riool. De capaciteit van rioleringssystemen is per definitie beperkt. Indien het (regen)wateraanbod de afvoercapaciteit van het riool overschrijdt, wordt het rioolwater via noodoverlaten geloosd op het oppervlaktewater. De vervuiling die zo optreed is niet gewenst en moet teruggebracht worden. Hiertoe wordt in de woonkern Angerlo de wegverharding afgekoppeld van het riool. De kolken worden met een nieuw aan te leggen leiding -in het trottoir- gekoppeld aan een infiltratiesysteem of het oppervlaktewater. Schoon regenwater dat op de weg valt komt hierdoor niet meer in het rioolstelsel terecht waardoor de vuiluitworp uit het rioolstelsel aanzienlijk afneemt.

De werkzaamheden worden per straat aangepakt, waardoor de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk wordt beperkt. Wel zullen tijdelijk woonstraten niet toegankelijk zijn voor autoverkeer.Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.

LUIERINZAMELING IN GIESBEEKBij het kinderdagverblijf aan de Kerkstraat in Giesbeek staat sinds kort ook een container voor het gescheiden inleveren van luiers. Tijdens de openingsuren van het dagverblijf kunt u daar uw luiers in de container deponeren. U dient daarvoor wel de speciale luierzakken te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zevenaar, op het aanbiedstation in Zevenaar en bij het kinderdagverblijf in Giesbeek.
Bij het kinderdagverblijf aan de Kerkstraat in Giesbeek staat sinds kort ook een container voor het gescheiden inleveren van luiers. Tijdens de openingsuren van het dagverblijf kunt u daar uw luiers in de container deponeren. U dient daarvoor wel de speciale luierzakken te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zevenaar, op het aanbiedstation in Zevenaar en bij het kinderdagverblijf in Giesbeek.

POPOEFENRUIMTE TE HUUR De Stichting Popcultuur Zevenaar is een organisatie die zich inzet voor een gunstig popklimaat in Zevenaar. Een van de hoofdtaken van de stichting is het verhuren van oefenruimte aan bands uit Zevenaar en omstreken. In de oefenruimte is een zangversterker aanwezig. Bands moeten voor hun eigen backline zorgen. Zij krijgen wel een eigen opslagruimte.Op dit moment zijn er nog enkele dagdelen die verhuurd kunnen worden. Het gaat om
* zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur
* zondag van 11.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.

Geïnteresseerde bands kunnen contact opnemen met Sander Thuss, tel. 06-51447128, a.thuss@chello.nl.

BERICHTEN VAN HET STEDENCONTACT

Jongerenuitwisseling Privas
De jaarlijkse jongerenuitwisseling van het stedencontact wordt dit jaar door Privas georganiseerd.Van 28 april tot en met 1 mei a.s. wordt daar een bijeenkomst gehouden voor de jongeren uit Zevenaar, Weilburg, Tortona en Privas.Het programma voor de uitwisseling bestaat uit diverse onderdelen die helemaal zijn toegesneden op jongeren van 16 - 18 jaar. Dat zijn excursies, uitstapjes, creatieve activiteiten, discoavonden, sport etc.

De deelname kost niet veel. Er moet alleen een bijdrage van 40% in de reiskosten worden betaald. Die reis wordt gemaakt met de TGV. Er moet rekening mee worden gehouden dat de groep op 27 april vertrekt en op 2 mei a.s. terugkomt in Zevenaar.Doe mee....verruim je eigen wereld.....geef je zelf de kans om met een voldaan gevoel en allerlei toffe indrukken terug te komen uit Privas.Geef je zo snel mogelijk op bij Jan Boerboom. Zijn telefoonnummer is 525014. E-mailen kan ook: info@stedencontact.nl Je kunt natuurlijk ook bij hem langs gaan voor nadere informatie. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 in Zevenaar.

Bijeenkomst volwassenen 2006Het Duitse Weilburg organiseert dit jaar de bijeenkomst voor volwassenen. Deze wordt gehouden van 2Zevenaar doet aan deze uitwisseling mee met een delegatie van 15 personen die wordt aangevoerd door burgemeester Jan de Ruiter en comitévoorzitter Alex Assmann.
Het Duitse Weilburg organiseert dit jaar de bijeenkomst voor volwassenen. Deze wordt gehouden van 2Zevenaar doet aan deze uitwisseling mee met een delegatie van 15 personen die wordt aangevoerd door burgemeester Jan de Ruiter en comitévoorzitter Alex Assmann.

Het programma voor deze uitwisseling bestaat uit een interessante mix van een kennismaking met de stad en zijn inwoners en het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden. Het onderlinge contact van de deelnemers uit de vier zustersteden staat daarbij steeds centraal.De bijeenkomst krijgt een bijzonder tintje omdat het stedencontact 40 jaar bestaat en Weilburg herdenkt dat het 1100 jaar geleden stadsrechten kreeg. Zevenaarse inwoners van ca. 21 jaar en ouder die aan de uitwisseling willen deelnemen kunnen zich aanmelden bij Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 en hij is bereikbaar via telefoonnummer 525014 of e-mail info@stedencontact.nl

De deelnemers ontvangen een bijdrage van 40% in de reiskosten.Bij het samenstellen van de delegatie wordt de voorkeur gegeven aan "nieuwe deelnemers". Verder wordt nog eens opgemerkt dat met name de jongvolwassenen (ca. 25 - 35 jaar) worden uitgenodigd om mee te doen.

BESLUITEN

WEGENVERKEERWETUitbreiding blauwe zone Vondellaan Doordat regelmatig de parkeerplaatsen voor de huisartsenpraktijk van de heer Tuinema aan de Vondellaan bezet worden door langparkeerders hebben burgemeester en wethouders besloten de blauwe zone uit te breiden door de parkeerplaatsen op het terrein aan de Vondellaan ter hoogte van het perceel Vondellaan 4 toe te voegen tot de blauwe zone. Op deze parkeerplaatsen zal een parkeerduurbeperking van 1,5 uur gelden in de periode van maandag tot en met zaterdag van 08.00-18.00 uur. De maatregel zal met markering en bebording worden aangegeven. Bij de invoering van betaald parkeren en belanghebbende parkeren zal de situatie opnieuw worden bezien. BezwaarVoor de invoering van een blauwe zone is een verkeersbesluit vereist als bedoeld in artikel 15 Wegenverkeerswet. Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kan daartegen binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij burgemeester en wethouders.

WONINGWETVerleende bouwvergunningen week 6/2006:
* Drostencamp 9 Zevenaar, oprichten van een woning (BR 20050526);
* De Gasperistraat 14 Zevenaar, gedeeltelijk veranderen en vergroten van de woning (BL 20050413);

* Beekseweg 16 Babberich, plaatsen van een aanbouw (BL 20050412);
* Van Oldenbarneveldtlaan 26 Zevenaar, plaatsen van een erfafscheiding (BL 20050477);

* Westeinde 101 Zevenaar, vergroten van een schoolgebouw (BR 20050472)

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2002Verleende sloopvergunning week 6/2006:- Reinierastraat 2 en Kampsingel 38 Zevenaar, slopen van diverse bedrijfspanden (SA 20050043)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ANGERLO 2004Verleende kapvergunning week 6/2006:- Mariëndaalseweg 21, Angerlo, kappen van een rode beuk (KA 20060403)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006 week 6/2006:
* De heer E.R. van der Schaft, ontheffing van het stookverbod voor de duur van 6 weken voor het stoken van snoeihout van de houtsingels op en rondom Beekseweg 2 te Babberich;
* De heer L.M. Kuit, vergunning voor het venten met kaas, nootjes, worst en eieren in Angerlo, Giesbeek en Lathum gedurende het jaar 2006 (VE 20057397);

* Direct Dialogue Fundraising, vergunning voor het houden van een aantal donateurwervings-/promotieacties in het centrum van Zevenaar op 18 februari 2006, 11 maart 2006, 1 april 2006 en 8 april 2006 (CO 20060597);

* Nationale Postcodeloterij, vergunning voor het plaatsen van een ijsbeker op de openbare weg tegenover Nieuwe Doelenstraat 11a te Zevenaar van 20 februari tot en met 3 maart 2006.

WEGENVERKEERSWET week 5/2006

* Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken DR-80-KK nabij De Hooge Bongert 87 te Zevenaar omzetten in een algemene gehandicaptenparkeerplaats.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Bij het kinderdagverblijf aan de Kerkstraat in Giesbeek staat sinds kort ook een container voor het gescheiden inleveren van luiers. Tijdens de openingsuren van het dagverblijf kunt u daar uw luiers in de container deponeren. U dient daarvoor wel de speciale luierzakken te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zevenaar, op het aanbiedstation in Zevenaar en bij het kinderdagverblijf in Giesbeek.De jaarlijkse jongerenuitwisseling van het stedencontact wordt dit jaar door Privas georganiseerd.Van 28 april tot en met 1 mei a.s. wordt daar een bijeenkomst gehouden voor de jongeren uit Zevenaar, Weilburg, Tortona en Privas.Het programma voor de uitwisseling bestaat uit diverse onderdelen die helemaal zijn toegesneden op jongeren van 16 - 18 jaar. Dat zijn excursies, uitstapjes, creatieve activiteiten, discoavonden, sport etc.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 25 februari

Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk

supportersvereniging DCS

Dinsdagavond 28 februari

Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen

carnavalsvereniging Griethtreejers

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Februari

tot 1 maart

Tentoonstelling Egypte-project BS Fonkelsteen (bibliotheek)

t/m 5 maart

Tentoonstelling van Toeback tot Tabak (Liemers Museum)

25 t/m 28

Met z'n allen carnavallen

26

Jeugdcarnavalsoptocht Babberich (13.00 uur)

26

Boemelparade (13.00 uur )

27

Carnavalsmiddag SWOZ (13.30 uur De Hooge Bongert)

Naar Menu