AutoRai

Cadillac maakt prijzen BLS bekend

(2/20/2006)
Cadillac maakt de prijzen bekend van de geheel nieuwe luxe middenklasse sedan BLS, die vanaf 8 april aanstaande in de Nederlandse showrooms zal staan. Verkoopprijzen starten bij 35.790 euro. De BLS is de eerste Cadillac die leverbaar is met een turbodieselmotor. De Cadillac BLS vormt een aantrekkelijk en elegant alternatief in de luxe middenklasse. Een blik op de uitrustingslijst maakt hem nog begeerlijker. Naast een concurrerend prijsniveau biedt de BLS kwaliteit, uitrusting, prestaties en design op hoog niveau waarmee hij ook de veeleisende Europese automobilist zal overtuigen.

De BLS is de eerste Cadillac die beschikbaar is met een turbodieselmotor. Deze 1,9-liter viercilinder (110 kW/150 pk) met common-rail directe brandstofinjectie is leverbaar in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische 6-traps versnellingsbak. Standaard uitrusting op de dieseluitvoeringen omvat airconditioning, cruise control, ABS en lichtmetalen velgen. Er is al een Cadillac BLS in dieseluitvoering vanaf 37.650 euro.

Het motorengamma van de BLS in benzine-uitvoering begint bij de 2-liter viercilinder turbomotor van 129 kW (175 pk), leverbaar met 5-gangs handgeschakelde versnellingsbak vanaf 35.790 euro. Topuitvoering is de Cadillac BLS 2.8 V6 turbo Sport Luxury met 188 kW (255 pk) in combinatie met een 6-gangs automatische transmissie met Driver Shift Control, leverbaar vanaf 55.590 euro.

Het uitrustingsniveau Business omvat onder meer 16-inch lichtmetalen velgen, startonderbreker, front-, zij- en hoofd/gordijnairbags, boordcomputer, 3-spaaks lederen stuurwiel met diverse bedieningsknoppen, cruise control, airconditioning, elektrische raambediening voor en achter, een audiosysteem met cd-speler en zeven luidsprekers, en een interieur voorzien van âPiano Blackâ accenten.

Het middelste uitrustingsniveau Elegance biedt als extra standaarduitrusting Cadillacs elektronische stabiliteitssysteem StabiliTrak, een regensensor, 8-voudig elektrisch instelbare stoelen, in twee zones gescheiden klimaatbeheersing en 17-inch lichtmetalen velgen. Het interieur is in deze uitvoering voorzien van rode walnoothout fineeraccenten.

Het Sport Luxury uitrustingsniveau biedt, bovenop de standaarduitrusting van de Elegance, een sportonderstel, 18-inch velgen, Bi-Xenon koplampen, verwarmbare en elektrisch verstelbare lederen stoelen met instellingsgeheugen en een audiosysteem/CD-speler met 7 speakers. Vooralsnog is dit uitrustingsniveau alleen beschikbaar voor de BLS met 188 kW (255 pk) V6 turbo-motor vanaf 52.690 euro.

Voor de Elegance en Sport Luxury modellen is verder nog een breed aanbod opties beschikbaar, waaronder het Visibility pakket (met elektrische inklapbare buitenspiegels, parkeerassistent en automatisch dimmende binnenspiegel), een elektrisch bedienbaar zonnedak, dvd-navigatiesysteem en mogelijkheid voor Bluetooth toepassingen.

De Cadillac BLS kent een 3-jarige of 100.000 km garantie en is beschikbaar vanaf 8 april 2006.

BedrijfsautoRAI.nl