Vereniging FME-CWM

PSB regeling 2004 vernieuwd
Publicatie World of Automation and Metalworking

Spreekdagen

PSB regeling 2004 vernieuwd

Report of the machinery industry in Taiwan 2005 Nieuwsbrief uit Egypte, februari 2006
President's Programma Rusland 2006: Nederlands studie- en stageprogramma voor Russische Managers
Nieuwsbrief uit Kuwait, januari 2006 (64 Kb)
Nieuwsbrief uit Kuwait, betr. Bahrein, januari 2006 (64,3 Kb) EVD rapport Roemeense infrastructuur- en bouwmarkt (1,5 Mb)

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 20 feb 2006


Matchmaking Internationale energie-industrie

Aanleiding
De internationale projectenmarkt in de sectoren olie, gas, (petro-)chemie, elektriciteit, milieu en aan deze gerelateerde infra-activiteiten, is wereldwijd sterk onderhevig aan concentratie en internationalisering.

Marktvraag streeft steeds meer naar volledige projectuitvoering (zogenaamde EPC-contracten) en projectfinanciering. Deze projectenmarkt wordt in hoge mate gedomineerd door wereldwijd opererende operators en (EPC-)contractors. In dit internationale veld spelen Engelse energiebedrijven, contractors en engineers een belangrijke rol en zijn nauw betrokken bij de uitvoering van projecten, nationaal en internationaal.

Een goede entree bij deze partijen is van cruciaal belang en helpt u als leverancier of (onder)aannemer bij deze organisaties te registreren en te pre-kwalificeren.

Deze matchmaking vindt plaats met ondersteuning van ABN-AMRO en de Nederlandse Ambassade in Londen.

Doel
Het doel van deze matchmaking is de Nederlandse industrie op gedegen wijze te introduceren bij de belangrijkste internationaal opererende opdrachtgevers in genoemde sectoren. Het accent ligt op de grootste Engelse bedrijven, actief in de olie, gas, (petro-)chemie en elektriciteitssectoren, internationale contractors en consulting engineers (specificeerders).

Opzet van de bijeenkomst
Tijdens de matchmakingbijeenkomst wordt een groot aantal sleutelbedrijven, voor u geselecteerd om zakelijk met u kennis te maken. Verschillende partijen zijn benaderd om in contact te treden met Nederlandse toeleveranciers en (onder-)aannemers. Bijvoorbeeld partijen als ABB Lummus Global, Aker Kvaerner, Akzo Nobel Engineering, Alstom Power, Amec, Balfour Kilpatrick, Binnie Black & Veatch, B.P., CB & I John Brown, EBRD (European Bank for Reconstruction and Development), East of England Energy Group, EIC (Energy Industries Council) Fluor Limited, Foster Wheeler, Halliburton KBR, Intergen, Jacobs Engineering, JGC Europe ,M.W. Kellogg, Lurgi UK, Mott MacDonald, Mitsui Babcock, Shell Exploration & Production, Shell Gas & Power, Shell Global Solutions, Siemens Power Generation, Technip, Wood Group en Worley Parsons. Tijdens de bijeenkomst worden individuele gesprekken gepland, waarbij de deelnemers de kans krijgen met deze organisaties van wereldniveau individuele gesprekken te voeren.

Aan de orde zullen komen:

* Algemene introductie en achtergrondinformatie van de deelnemende Engelse bedrijven;

* Inkoop- en procurement procedures, registratie- en prekwalificatienormen;

* Actuele en nieuwe projecten;

* Veranderde aanbestedingsvormen en mogelijke projectfinancieringsprocedures voor subcontractors en suppliers (bijvoorbeeld BOT en BOO-constructies);

* Uitwisseling van technologie

Receptie na afloop
De ABN-AMRO heeft op haar hoofdkantoor in Londen haar zalencentrum ter beschikking gesteld voor deze tweedaagse bijeenkomst. Na afloop van het programma op de eerste dag organiseert de Nederlandse Ambassade in samenwerking met de EBRD in Londen een handelsreceptie.

Kosten
De kosten van deelname bedragen voor leden van FME en aangesloten branches 1.300,00 en voor niet-leden 1.600,00. Deze bedragen zijn per bedrijf met maximaal 2 vertegenwoordigers. Voor iedere volgende vertegenwoordiger wordt 250,00 in rekening gebracht. De kosten zijn exclusief reis-, verblijf-, en out- of pocketkosten.

Aanmelden
Graag vernemen wij uiterlijk vrijdag 3 maart 2006 van u als u aan dit tweedaagse programma wilt deelnemen. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier. Tevens vragen wij u op het overzicht van deelnemende contractors aan te kruisen met welke bedrijven u wilt spreken en dit ons te retourneren (ike@fme.nl). .

Vereniging FME-CWM, Ben Deiters, 079 - 353 12 94, bde@fme.nl