Politie Midden- en West Brabant

Inbrakengolf Hilvarenbeek stopt

TILBURG, 20 februari 2006

Samenwerking bevolking en politie stopt woninginbrakengolf

HILVARENBEEK De inbrakengolf in Hilvarenbeek is gestopt. Dit is gekomen door enerzijds de inzet van de politie, anderzijds hebben de inwoners van Hilvarenbeek goed gehoor gegeven aan de oproep van de politie om in hun woonomgeving alert te zijn op verdachte omstandigheden.

De inbrakengolf werd door de politie direct serieus opgepakt. Dit resulteerde er onder andere in dat bij elke woninginbraak een uitgebreid en gedegen buurtonderzoek werd ingesteld.

Daarnaast heeft de politie alle informatie die zij van de bewoners van Hilvarenbeek kreeg, in verband met verdachte omstandigheden, onderzocht. Verder is de politie in de afgelopen tijd veelvuldig opvallend en onopvallend in de wijk aanwezig geweest.

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal inbraken in woningen in Hilvarenbeek sterk is teruggedrongen. In tegenstelling tot november 2005 (15 inbraken) en december 2005 (18 inbraken), staan er dit jaar in januari 4 inbraken geregistreerd en in februari 2.

Op dit moment is de politie bezig met een uitgebreid onderzoek naar de daders van deze woninginbraken. Uiteraard kan in het belang van het onderzoek hierover geen nadere informatie worden verstrekt.

Auteur: Desiree Brabers