Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Toegankelijkheid kiesBeter.nl voor blinden en slechtzienden

Kamerstuk, 20-2-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

MC/P&C-2660559

20 februari 2006

Uw kamer heeft tijdens Algemeen Overleg op 8 december 2005 en 1 februari 2006 met minister Pechtold de toegankelijkheid van de website www.kiesBeter.nl voor blinden en slechtzienden ter sprake gebracht.

De website www.kiesBeter.nl wordt in mijn opdracht gemaakt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De toegankelijkheid van deze website is mijn verantwoordelijkheid. Ik hecht er aan dat deze website - zo spoedig mogelijk - ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk wordt. Ik wil u hierbij de stand van zaken en mijn verdere acties mededelen.

Uit de resultaten van een `Drempels Vrij'-beoordeling op kiesBeter.nl in januari 2006 blijkt dat de website kiesBeter.nl niet op alle onderdelen voldoet aan de toegankelijkheidsvereisten. Er zijn nog aanvullende technische maatregelen nodig om gebruikte programmaonderdelen te herprogrammeren. Daarnaast zijn aanpassingen nodig in aangeleverde informatie door betrokken informatieleveranciers.

Het RIVM werkt momenteel aan de volgende releases van de kiesbeter-onderdelen, zodat deze èn Drempel Vrij worden, èn de overige noodzakelijke verbeteringen en inhoudelijke aanvullingen worden toegevoegd. In maart 2006 zijn de nieuwe releases van de onderdelen ziekenhuizen en verpleging en verzorging voldoende toegankelijk. De planning is dat kiesBeter.nl in zijn geheel juli 2006 voldoende toegankelijk is.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst