Provincie Utrecht

Commissie Onderzoek Bouwstagnatie op werkbezoek

20-2-2006 -

Tussen 20 en 27 februari 2006 legt de Commissie Onderzoek Bouwstagnatie uit Provinciale Staten van Utrecht zeven werkbezoeken aan gemeenten en bouwlocaties af. Verder voert de commissie panelgesprekken met partijen in het bouwproces. Ook zoekt de commissie contact met individuele personen of organisaties die ideeën over de gewenste versnelling van de woningbouw hebben.

Woerden, Nieuwegein, Houten, Utrecht, Veenendaal, Amerongen en Amersfoort zijn opgenomen in de serie locatiebezoeken van de commissie. Men spreekt met gemeentelijke bestuurders en ambtelijke deskundigen, maar ook met vertegenwoordigers uit de wereld van de woningbouwcorporaties, aannemers, bouwers, wetenschappers, consumenten- en huurdersorganisaties. De commissie zoekt naar antwoorden op de vraag waardoor er toch steeds sprake is van het achterblijven van de woningbouw in de provincie Utrecht. Na een eerste serie literatuur- en interne onderzoeken, wordt dus nu het oor te luisteren gelegd in de buitenwereld.

Inwoners gezocht
De statenleden uit de commissie willen ook graag in contact komen met inwoners van de provincie Utrecht met ervaringen, ideeën of suggesties. Daartoe zijn in regionale dag- en huis-aan-huisbladen advertenties gezet onder de kop "Hoe zorgen we dat het niet bij bouwplannen blijft?". De commissie is via cob@provincie-utrecht.nl of via www.provincie-utrecht.nl te bereiken.

De Commissie Onderzoek Bouwstagnatie hoopt eind april de resultaten te kunnen presenteren. De commissie Ruimte en Groen uit Provinciale Staten zal het rapport op 8 mei bespreken. Naar verwachting ronden Provinciale Staten de besluitvorming hierover af op maandag 12 juni.

Meer informatie: Marjolein Copier, telefoon 06-20003533

Laatst gewijzigd op 20-02-2006. Paginabeheer: Marjolein Copier