Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers gepakt na diefstalpoging op de Schuytgraaf
Publicatiedatum: 20-2-2006 13:52:34

Arnhem - De Arnhemse politie heeft het afgelopen weekend twee Arnhemmers van 19 en 34 jaar opgepakt in verband met poging tot diefstal vanaf een bouwterrein in de wijk Schuytgraaf. De twee hebben inmiddels bekend en zijn weer op vrije voeten.

Afgelopen vrijdagavond zagen beveiligingsmedewerkers tijdens hun ronde een verdachte auto op een bouwterrein staan en riepen de hulp in van de politie. Samen met de beveiligers stelden agenten een onderzoek in waarbij de negentienjarige Arnhemmer op het afgesloten terrein werd aangetroffen. Bovendien werd geconstateerd dat er een afzetting was doorgeknipt. Ook werden er bij het terrein enkele jerrycans met brandstof gevonden. De verdachte Arnhemmer werd aangehouden, de ander had op dat moment weten te ontkomen. De aangetroffen auto bleek wel in gebruik bij de andere verdachte, maar die had hij in zijn vlucht achter moeten laten. De 34-jarige kon zondag worden aangehouden. In de auto waren onder meer inbrekerswerktuigen aangetroffen. De twee hadden bekend samen brandstof te hebben willen stelen maar waren daarin gestoord door de beveiligers en de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee mannen onder invloed vliegen uit de rotonde
Publicatiedatum: 20-2-2006 13:53:41

Oosterhout - Twee mannen uit Oosterhout hebben zondagavond omstreeks 21:00 uur beiden hun auto beschadigd nadat ze met een te hoge snelheid en onder invloed van alcohol de rotonde ter hoogte van de Griftdijk / Stationsstraat in Oosterhout opreden. Beide mannen reden ieder in hun eigen auto over de Griftdijk in Lent. Naar eigen zeggen reden ze te hard en konden daardoor de auto niet meer onder controle houden bij de rotonde. De 25-jarige man schoot rechtdoor de rotonde over en botste tegen een lantaarnpaal. De tweede auto met daarin de 32-jarige bestuurder botste tegen een trottoirband en kwam in de middenberm tot stilstand. Beide mannen raakten niet gewond, maar hun auto"s werden wel beschadigd. Toen de politie ter plekke kwam, bleek dat beide mannen teveel gedronken hadden. Bij de ademanalyse blies de 25-jarige man 1,07 promille (dat is meer dan twee keer zoveel dan toegestaan) en de 32-jarige man 0,99 promille (twee keer zoveel dan toegestaan). Beide mannen kregen een proces-verbaal en een rijverbod voor vier uur. In verband met de schade aan beide voertuigen heeft de politie beide kentekenbewijzen ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---