Partij van de Arbeid


Den Haag, 20 februari 2006


Wouter Bos als eerste fractieleider op Hyves


PvdA-fractieleider Wouter Bos heeft nu ook een profiel op de populaire 'community' site Hyves. Op http://wjbos.hyves.nl kunnen leden van Hyves hem 'krabbelen' (een berichtje sturen), zijn foto's bekijken, zijn blog lezen of 'vrienden' worden. Wouter Bos was de eerste met podcasts en is nu ook de eerste fractieleider die lid is van Hyves. De PvdA-leider is vaak in het land, maar vindt het daarnaast belangrijk om gebruik te maken van nieuwe media om mensen te bereiken.


Na MP3, Marktplaats en blogs is Hyves (www.hyves.nl) de nieuwste rage op het internet. Hyves is afgeleid van het Engelse woord voor bijenkorf (Hyve) en is een grote virtuele gemeenschap. Met meer dan 1,5 miljoen leden (waarvan de helft in Nederland) is Hyves enorm gegroeid sinds de lancering op 1 oktober 2004.


Sinds een half jaar is er ook een PvdA hyve (http://pvda-politiek.hyves.nl). Dit is een club van PvdA sympathisanten die zich heeft verenigd in een hyve (groep). Hier kunnen mensen discussiëren, stemmen, foto's uitwisselen en elkaar ontmoeten.


Ook lokale PvdA-politici zoals Lodewijk Asscher (http://lodewijk15.hyves.nl/), lijsttrekker in Amsterdam, en Marije van den Berg (http://marijeleiden.hyves.nl), lijsttrekker in Leiden, maken gebruik van Hyves om kiezers te ontmoeten.


Voor vragen over Hyves kunt u contact opnemen met Raymond Spanjar 06 46 31 00 50